úterý 31. ledna 2023

Lednové dny

A takový to mohl být pěkný leden... nebýt předvolební kampaně, respektive toho co v ní předváděl AB. Lži a zase jen lži. Strašení válkou, slib celogalaktického míru, 14ti denní hluboká křesťanská víra. Když nááááhodou nelhal, tak blábolil nesmysly, které druhý den vysvětlovalo a dementovalo celé ANO. Já se vůbec nedivím, že to dopadlo pro něj neslavně. Spoustu voličů tím, co předvedl, odradil sám. A fenomenální úspěch to opravdu není! 

 


Jeho protivníkovi vyčítali krátké odpovědi a vyjádření. Pokud někdo mluví klidně, srozumitelně a odpovídá jasně na otázku, vyslechnu si ho stokrát raději než toho, co blábolí a dlouhosáhle lže. Petr Pavel na mě působí dojmem člověka, který to má v hlavě srovnané a dokáže o tom zajímavě mluvit. Vyznává hodnoty, které z naší politické scény mizí nebo zmizely úplně. 


Zdroj: Internet


Nebude jednoduché nastolit řád, klid a slušnost. Opozice určitě vstřícná nebude, ale záleží na každém z nás, jestli budeme v sobě dál živit tu blbou náladu nebo se posuneme dál. Ani jeden z kandidátů není spasitel, i když si to tedy jeden myslel. Nemůžeme čekat zázraky, ale snad už brzy zase budeme moci být hrdi na to, že jsme z České republiky. Po dlouhé době se mně stalo, že jsem měla u české hymny slzy v očích.    


Zdroj: Internet


Omlouvám se za tu volební vsuvku, ale letošní volby můj leden ovlivnily opravdu hodně. Pracuji s lidmi a někdy se nestačím divit, kam zmizel obyčejný selský rozum. Naštěstí jsme s kolegyněmi byly zavaleny požadavky na "ten papír, co jste mně poslala vloni" a další spoustou práce, která s lednem souvisí, a tak nebylo tolik času na vášnivé diskuse. Naštěstí.





Doma jsem stíhala jen tak tak. Po Vánocích už u nás není ani stopa. Relaxovala jsem při úklidu vánočních dekorací a dům jsem si zimně vyšňořila. Něco jsem už na blog dávala, něco si nechám na únor.






Vzhledem k četnosti únorových narozenin v naší rodině je suchý únor utopie. Naordinovala jsem si tedy suchý leden a omezila jsem podstatně i cukr. Nepekla jsem nic nového, co bych chtěla taky ochutnat, ale rodina si pochutnala na našich stálicích jako je babiččin táč s ovocem z mrazáku, peřinová buchta a srstková buchta. Ani jsem nestihla nic vyfotit. No a samozřejmě volební buchty, těm už asi neřekneme jinak 😊. Výsledek je vždy wow, a tak přemýšlím, k čemu toto těsto ještě využiji. Určitě nezůstane jen u buchet.

 


 

Radost mně stále dělá množství vánočních hvězd. Pár už jich tedy odešlo, ty které zůstaly taky nějaký ten lístek upustily, ale stále se na ně dá dívat.


 





Výlet jsme tentokrát nepodnikli žádný, nějak nás to v tom podivném počasí nelákalo. Vyjeli jsme jen na trojoslavu narozenin.

 

A jen tak mimochodem: Tím, že se už druhý rok snažím ignorovat kriminálky, se spektrum TV pořadů výrazně zužuje. Zřejmě natočit dobrý pořad nebo seriál je daleko těžší než sekat jednu kriminálku za druhou. O to víc mě potěšilo pokračování seriálu Tohle jsme my (ČT Art) a jako holku odchovanou Brnem si samozřejmě nemůžu nechat ujít Dobré ráno, Brno! (ČT1). 

 

Zdroj: Internet

Zdroj: Internet


15 komentářů:

  1. Vezmu to od konce, na Brno zrovna kouká muž, já to mám jak rozhlasovou hru. A přiznám se ani jeden díl jsem ještě neviděla. Hvězdy máš opravdu krásné, mě zbyla jen jedna malá a jedna kterou jsem ostříhala a začínají jí narůstat nové lístky. Konečně jsem si koupila něco živého domů, petrklíč a další hvězdník. Barva bude velké překvapení. A teď k volbám. Byl to hnus fialovej, a vadí mi, že spousta lidí napadá za nehezkou kampaň i generála. Jenže ten se celou dobu držel zpátky jak jen to šlo a popravdě ta jeho trpělivost s Burešem a jeho nejapnostmi a útoky byla bezmezná a obdivuhodná. Ten člověk je hnus jako osoba, je to hnus jako politik, ale bohužel s politiky se hned tak nestáhne a bude dál blbnout lidem hlavy nesmyslnými sliby. A já jen nechápu jak mu můžou na to skočit. Já se svých kamarádů neptala koho volí abych si nezkazila iluze. I když u většiny jsem věděla že Bureše bytostně nesnáší takže ho volit určitě nebudou....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, nám v kanclu jedna hvězda vydržela tři roky a i bez zatemnění byla na Vánoce trochu červená. Takže nemusí nutně zajít a dá se pěstovat s různými úspěchy dál. Já jsem dostala bramboříky za pomoc s důchodem :o) a zatím dělají radost. Hvězdníky jsou krásné, ale už jsem je zrušila. K volbám: mě zaráží to množství lidí, kteří AB volili. Kdyby si místo turecké telenovely nebo reality show pustili jednu, jakoukoliv debatu a posbírali zbytek zdravého rozumu, tak nemohli volit tak jak volili. Zdravím tě. Jitka

      Vymazat
    2. Jak už jsem psala, jedna mi tu žije už tři roky, na léto jde ven, na zimu domů. A taky začala bez zatemňování červenat, i když tedy mimo svátky ;-) Když si vezmeš základnu jeho voličů (romové, vězni, lidé s nejnižším vzděláním, i ti senioři, to mluví samo o sobě). Když jsou schopní vsadit si na jeho radu poslední peníze jen proto, že jim to jejich guru poradil .... to jsou prostě lidé, kteří neuvažují rozumně. Když jsem v práci poslouchala ty argumenty, proč Bureše volit, musela jsem se držet zuby nehty abych byla zticha. To prostě nepochopíš. Papouškovali všichni do písmene všechny ty dezinformace a bláboly co kolovaly na netu, a oni tomu věřili a nedalo by se jim to žádným způsobem vysvětlit. Před sněmovními volbami jsem se setkala u autobusu asi s pěti důchodkyněmi. normálně jsme se daly do řeči, ale jak došlo na volby a já řekla že Bureš a Volný jsou jeden zlo a druhý vyžírka, tak se z nich najednou staly harpyje, sprosté jak dlaždiči a málem se na mne vrhly, že jsem si dovolila říct o jejich bohovi že je to zlo! A jak je vidět takových lidí je prostě pořád ještě moc.... debaty je podle mne jen utvrdily v tom, že prostě Bureš na hrad!

      Vymazat
  2. Jituš, na Dobré ráno, Brno! se díváme. Prušinovský je povětšinou záruka toho, že se člověk u televize pobaví.
    S názorem na předvolební kampaň s Tebou souhlasím. To, co předváděl AB byl koncentrovaný hnus, kdy názorově lítal ode zdi, ke zdi. Ovšem jeho voliči mu tohle vše odpouští. Já jsem šťastná z toho, že zvítězila slušnost, klid a rozvaha a že konečně máme prezidenta, za kterého se nemusíme stydět.
    Musím též pochválit tvou zimní výzdobu a krásné vánoční hvězdy. 👍
    Měj hezké dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, voliči mu zřejmě odpustí vše, kdyby se provalilo cokoliv. Protože ON jim přece pomůže. Viděla jsem v TV jeho voličku, která platí nájem 20 tisíc a volila ho, protože si myslela, že jí s tím pomůže. Jak jsou ty lidi naiviní, nechápu.
      Posílám pozdrav. Jitka

      Vymazat
  3. Jituško, ráda jsem se podívala na tvůj leden! Dobré ráno, Brno sledujeme a baví nás!
    Volební úvod mi nevadí. Naopak. Žili jsme tím všichni a podepisuji se pod každé tvé slovo. Manžel měl náročný den, tak jsem mu ten vtípek hned ráno poslala...Aktivita a nasazení pana Pavla, jeho činy v prvních dnech jsou hodny obdivu. Máme fakt radost.
    Měj příjemný večer. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, my si seriál pouštíme ze záznamu a je to síla :o). Chudáci ti skuteční moderátoři :o)
      Vtipy jsou teď super, my jsme fakt národ Švejků :o) a jsem ráda, že se našlo tolik rozumných lidí, kteří se nebáli vyjádřit názor.
      Přeji ti pohodové odpoledne. Jitka

      Vymazat
  4. Mám taky velkou radost z volebního výsledku. A díky za inspiraci na měsíc(e) bez cukru)))) Krásný únor tam u vás. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, děkuji a v bezcukru budu ještě chvilku pokračovat, aspoň do první oslavy :o)
      Měj se hezky. Jitka

      Vymazat
  5. Jitko, ráda jsem na tvé dekorace - máš je vždycky skvělé. A samozřejmě jsem ráda přečetla i zbytek článku. Pokud jde o TV, mně přehršel kriminálek nevadí - já u nich skvěle vypnu (beru je jako pohádky pro dospělé, kde zlo je potrestáno ;-)). A jsem ráda, že už je po volbách a dopadlo to tak, jak to dopadlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo, vidím, kolik detektivek čteš a máš můj obdiv. Mě každovečerní mrtvola stresuje, tak si pustím něco veselejšího. Já jsem taky ráda, že už je klid a dobře vše dopadlo.
      Pěkné odpoledne. Jitka

      Vymazat
  6. Pěkně to máš doma zimně vymazlené. Jako vždy !
    Já jsem ráda, že je už po volbách, že snad ta děsná nenávist a zloba mezi lidmi ustane .
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, děkuji. Doufám, že konečně přijde doba, kdy jako národ zase potáhneme za jeden provaz a nebudou rozhádané rodiny.
      Měj pěkné odpoledne. Jitka

      Vymazat
    2. Jituško, myslím, že všichni v tohle doufáme. Měj pohodové dny a hezky jsi shrnula svůj leden.

      Vymazat
    3. Marti, děkuji a měj se moc hezky. Jitka

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře.