Tvarohová buchta se sněhovou peřinou
1 balíček listového těsta 500 g
Tvarohová náplň:
500 g tvarohu - 2 vaničky (já jsem měla tentokrát tvaroh vážený a šlo to i z něho, jen jsem musela hrudky rozmixovat ponorným mixérem dohladka)
5 žloutků
200 g moučkového cukru (dala jsem 100 g cukru a 100 g stévie)
2 vanilkové pudinky
50 ml oleje např. slunečnicového
500 ml studeného mléka
Sněhová peřina:
5 bílků
2 lžíce krupicového cukru
Předehřeji si troubu na 180˚C.
Velký hluboký plech si vymažu olejem a vysypu polohrubou moukou. Listové těsto rozválím na velký plát a přenesu na plech tak, aby byl i přes okraje.
Připravím si náplň: prošlehám tvaroh, žloutky, pudinky, olej, mléko a cukr. Tuto řídkou náplň naliji na těsto a ohnu okraje.
Peču přesně 35 minut, nic nezkouším a nezkoumám. Připravím si sněhovou peřinu: ušlehám sníh z bílků s cukrem a potřu jimi předpečenou buchtu.
Dám znovu do trouby a peču ještě 10-12 minut.
Hotovo. Není potřeba cukrovat. Bílková "peřina" je měkoučká, nekřupavá.
A jen tak mimochodem: Tato buchta je vlastně peřinová dvakrát. Recept jsem kdysi dostala od mé sestry, která se už spoustu let jmenuje Peřinová.
Skvelé, u nás sa volá to domáci krémeš:-)
OdpovědětVymazatAlenko, už jsem to taky slyšela, ale řekla bych, že kremeše by měly mít těsto i nahoře. Toto je asi kremeš pro líné pekařky :-)
OdpovědětVymazatPěkný večer.
Jitka
Kdysi něco podobného pekla máma v rybízové sezóně (na tvaroh se dával ještě rybíz). už jsem to spoustu let neměla...
OdpovědětVymazatStáňo, taky občas přihodím rybíz nebo višně. Je to moc dobré.
VymazatPěkné odpoledne.
Jitka
Wau, tak tu bych si dala hned teď. :o) Vypadá skvěle a určitě i tak chutná, budu muset vyzkoušet.
OdpovědětVymazatJitko, přeji fajn dny. D.
Dášo, vyzkoušel, je to jednoduchá a moc dobrá buchta.
VymazatKlidné odpoledne.
Jitka
recept si ukládám,Sv.
OdpovědětVymazatTak snad bude chutnat i vám.
VymazatJitka
Opět to staré a do kola používané ... v jednoduchosti je krása.
OdpovědětVymazatMlask.
Simi, ano ... mám ráda recepty, kde je pár běžných ingrediencí, zvládnu to i já a výsledek je chutný.
VymazatHodně zdraví.
Jitka
Tak to bych si hned dala,protože vím,jak to chutná.Něco podobného pekla tchýně.Děláš nám Jitu chutě.
OdpovědětVymazatSyn pojede dopoledne na nákup,tak už připisuji na lísteček.
Měj se hezky
Jitko, tak pak dej vědět, jak se povedla.
VymazatDržím palce.
Jitka
Peřinkovou buchtu od paní Peřinové moc ráda vyzkouším :o)
OdpovědětVymazatPeču skoro každý den :o)
Jituško, děkuji za recept a přeji pohodový den, Helena
Helenko, ano, jak píšeš ... Peče celá země. Já taky vařím a peču denně. A ráda pro ty moje zlata.
VymazatDěkuji za recept na koláče a přeji taky pěkný den.
Jitka
Mňam, tak tento recept vyzkouším. Ten se mi moc líbí...Jituško, jsi šikulka a děkuji za tip na příští pečení.
OdpovědětVymazatJáro, rádo se stalo. Také hledám nové recepty, abych se moc neopakovala.
VymazatPěkný večer.
Jitka
Tak tohle rozhodně vyzkouším. Vypadá to naprosto luxusně. :-D
OdpovědětVymazatDíky moc a hezký den A.
Vypadá hezky a chutná taky dobře. Málokdy stačí jeden kousek :-)
VymazatHezký a klidný večer.
Jitka
Jituško, vyzkouším, sněhový krém je u nás oblíbený i u kremrolek a tvaroh poslední dobou taky letí...
OdpovědětVymazatpeču teď častěji a u nás se snad pořád jenom jí... :-). pěkný zbytek týdne. dana
Danuško, já teď jsem u sporáku a trouby taky každý den dlouho. Buchtu vyzkoušej, dětem moc chutná.
VymazatPěkné odpoledne.
Jitka
Tvarohové jsou vždycky nej:-))))
OdpovědětVymazatPřeji poklidné dny. Eva
Evi, a je to velmi jednoduché, i pro ty, kdo nepečou :-)
VymazatKlidné odpoledne.
Jitka
Jituško, vyzkouším buchta vypadá lákavě - listové těsto mám v lednici a vlastně všechny suroviny a tak sobotnímu pečení zdar. Iva
OdpovědětVymazatIvo, zdar, zdar, zdar.
VymazatTak ať se povede.
Jitka