neděle 11. února 2024

Shopping

Včera jsme jeli přes Brno na oslavu narozenin mamky a sestry. Vyjeli jsme trochu dřív a zastavili se v Olympii. I můj den D se blíží a bylo třeba prohlédnout místní nabídku a vytipovat eventuální dárečky 😊. Co mne zaujalo?




Bylo vidět ještě dost teplejších kousků většinou už ve slevě. V některých mých oblíbených obchodech nebylo co fotit. Na věšácích a policích byly zbytky přebraných slev a nové zboží nikde. Jinde se ale už svěží jarní novinky objevily a pár kousků stálo za zastavení.


Zelená v různé intenzitě a množství byla vidět často. Tady je to ve Vigoss.

Tatuum s barvami začíná opatrně, ale každý není na zelený kostým. Šaty byly pěkné, materiál splývavý a nemačkavý. Kabátek univerzální. 

Taky Tatuum - nic objevného. Klasika, ale bez nápadu.

Esprit - zaujalo mne tričko, nezaujala mne cena.

Marks&Spencer - další pěkné šaty. Vzor i střih byl ve venkovském, folklórním looku. 

M&S - tlumenější zelená v kombinaci s bílo - černou - elegantní kombinace.

M&S - komplet jako stvořený pro jarní procházky.

U Bati mají pěkné jarní balerínky a k nim musí být i nová kabelka, no ne?


Obchody byly prázdné, prodavačky znuděné, tržby minimální. V Espritu se mně zdálo patnáct stovek hodně za tričko, ale brzy to překonala tato halenko - mikinka u s. Oliver.





Při těchto cenách mně marně posílají slevové maily se vzkazem, jak se jim po mě stýská. S touto cenovou politikou jim tržby budou klesat dál a není se čemu divit. 

Levné řetězce mne nelákají už vůbec. Tam je opravdu těžké objevit něco slušivého a kvalitního. Zaujal mne nově otevřený mega obchod Half price, který prodává značkové oblečení, boty, doplňky a bytové vybavení za údajně poloviční ceny. Mají tam toho opravdu hodně. Nejspíš všechno, co se v posledních letech neprodalo ve výprodejích. Podrobně jsem to nezkoumala, na to jsem neměla čas, ale neobjevila jsem nic, bez čeho bych nemohla odejít. O polovičních cenách mám taky pochyby, ale třeba džíny za tři stovky by šly. 

Jediné místo, kde jsem se zdržela déle, byla část s bytovým vybavením. Tady se daly objevit kousky, na které jinde netrefíte, ale ceny byly srovnatelné s podobnou nabídkou jinde.     




A jen tak mimochodem: Ve zmíněném obchodě jsem za stovku koupila širokou vázu, po které jsem se dívala už delší dobu. A v Intimissimi tekutý prací prostředek na hedvábí a kašmír vonící po rozkvetlé louce. 

 


Cestou z dovolené jsem v srpnu v plzeňské Olympii zahlédla ve výloze Intimissimi krásnou hedvábnou halenku v barvě ostružin, kterou jednoduše miluji. Stála hodně přes dva tisíce, ano 100% hedvábí, ale i tak dost. V lednu jsem si na ni vzpomněla, ale na netu už byla vyprodaná (sakryš). Napadlo mne ještě se kouknout v obchodě a ona tam, holka moje fialová, na mne čekala. Se 70% slevou (jupí). Mají tam ještě jednu - ve velikosti S 😉.  




18 komentářů:

  1. Krásně jsi nám shrnula nabídku konfekce. Kdybych si měla vybrat, tak za mě model na třetím obrázku. No a poslední halenka nemá chybu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, mně se šatky s kabátkem taky líbily, ale jinak by si něco vybrala asi horko - těžko.
      Děkuji a přeji pěkný únorový týden. Jitka

      Vymazat
  2. Ráda jsem se podívala na nabídky obchodů.U nás značkové nejsou a tak musíme buď do Liberce a nebo Mladé Boleslavi,ale tam nakupuji jenom s vnučkami a nebo s dcerou.
    Široké kalhoty jsou určitě pohodlné,kdysi jsem podobné nosila,ale už bych se v nich necítila.Navíc jsem hlavně malá.Ale jinak se na módu koukám ráda a když někde jsme prolezu všechny butiky.
    Jituško,hezké dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, je vidět, že máš módu ráda a vyznáš se. Vždycky si tvůj módní komentář ráda přečtu.
      Přeji ti úspěšné jarní nákupy a zdravím. Jitka

      Vymazat
  3. Halenka moc pěkná-barva i cena)))) jinak teda ceny závratné a pak se výrobci a prodejci jen diví. Poslední dobou už nakupuji jen v zahraničí. Tam je pestřejší nabídka, ceny i přístup prodavaček naprosto jiný. Stále se máme co učit.
    Přeji hezký týden. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, já tomu taky nerozumím. Nahodili ceny jako hrom, neprodávají, ale poučení se nedostavilo. Nejvíc mě štve, že stejné věci stojí v okolních zemích podstatně míň. Tady to pak můžou zavřít. Prostě tu obchodní strategii nechápu.
      Také ti přeji pěkný týden. Jitka

      Vymazat
  4. Jitko, já se přiznám, že mne v poslední době nakupování oblečení ani courání po obchodech nebaví. Tento týden jsem se hecla v pondělí a koupila si boty (rovnou dvoje, když už jsem tam byla :D). Chystám se do M&S, jestli mi něco nepadne do oka... Na tvých fotkách mne zaujal žlutý svetr, ale je to úplně mimo záběr mého šatníku, tak musím podumat, jestli by to nebyl nekombinovatelný solitér (i když - džíny se snesou skoro se vším ;-))
    Tvá halenka je podařený nákup. Barva by se mi taky hodila.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo, já po obchodech chodím taky moc málo. Naposled jsme byli v NC někdy o adventu.
      Mám žlutý svetr s rolákem. Hodí se k džínům i černým kalhotám a rozveselí zimní den.
      Tak dobře pořiď. Pěkný večer. Jitka

      Vymazat
  5. Jituško, děkuji za ten exkurz, uvědomuju si, že jsem v nějakém OC hodně dlouho nebyla. Žádná velká pecka to tedy není, pokud nemyslím ceny... Halenka je nádherná, někdy se to tak prostě povede...
    Měj příjemné a klidné pondělí, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, oproti loňsku, kdy bylo tolik pěkných věcí v obchodech, je to letos vážně bída. Doufám, že jaro přinese novou inspiraci a nebudeme omdlévat nad cenovkami.
      Přeji ti pohodový týden a zdravím. Jitka

      Vymazat
  6. Jituš, halenka je krásná a navíc pro tebe bonus se slevou. 👍👍
    Někteří obchodníci opravdu nevědí, za co by prodávali. Pak není divu, že se prodavačky nudí a zívají. Dcera před lety objevila nedaleko od nás "sekáč" se švýcarským textilem, takže tam občas spolu zajdeme. Dříve jsem se trochu styděla, ale od doby, kdy jsme tam opakovaně potkaly nejednu celebritu, chodím tam docela ráda. I když už dávno nic nepotřebuju. 😀
    Měj hezké dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, já jsem v sekáči občas ulovila krásné kousky. Tvídové kalhoty, kašmírový twinset, super džíny. Teď už jsem tam dlouho nebyla, nějak nemám potřebu.
      Přeji pohodový týden. Jitka

      Vymazat
  7. mě se líbí i zelená...a pátá fotka,Sv.

    OdpovědětVymazat
  8. Ceny oblečení mě taky docela šokují, navíc například v řetězcích jako HM a podobně, kde tedy výšce ceny rozhodně neodpovídá materiál. Samý polyester 🥺 A jinde, kde už by byl materiál fajn, tak ceny vážně nesmyslně šplhají. Přeji krásné dny 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, je to tak. Materiály jsou nekvalitní, ušití odfláknuté, ceny přemrštěné. Jsem zvědavá, kdy pochopí, že toto kupovat nechceme.
      Pěkný večer. Jitka

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře.