středa 21. února 2024

Co funguje?

V mé rubrice Krása a péče nenajdete pravidelné příspěvky. Na blog nedávám vše, co projde mou kosmetickou skříňkou, ale to, s čím jsem spokojená a co funguje. Ráda vyzkouším nové přípravky, protože pokrok nezastavíš a v beauty branži to platí dvojnásob. Na druhou stranu jsem ale poměrně věrná tomu, co se mně osvědčilo a takové výrobky najdete v mých starších příspěvcích. Tentokrát se s vámi podělím o pár novinek, které mne v poslední době příjemně překvapily.




Masky

Pleťovou masku si dávám jednou za týden, víc si nevzpomenu. Masky s peptidy proti stárnutí jsem ještě v drogeriích neviděla. Vyzkoušela jsem několik druhů od Eveline (zakoupeny v Krakově) a z okamžitého efektu jsem byla mile překvapena. Koncem roku otevřela v Praze prodejnu polská síť drogerií Hebe a mají i e-shop, kde se masky dají za závratných 12 Kč koupit. Pleť je po 15 minutách mladší o 15 let 😊, rozjasněná a vypnutá. Určitě budu objednávat, za mě po dlouhé době vítěz kategorie cena - výkon.

Výborná je i ponožková maska na nohy z Action (za asi 25 Kč). Nožky jsou po ní krásně hebké, což se nejen v zimě hodí.



Péče

Sprcháče Le Petit Marseillais je láska na první pohled. Šetrné k tělu i planetě, v recyklovatelném obalu, krásně voní a nad složením srdce plesá. Koupit se dají v e-shopech, viděla jsem je i v DM drogerii.

Sprchový gel, tělové mléko a další výrobky Linola mně doporučila kožní lékařka v létě, kdy si sluneční paprsky nerozuměly s mou pokožkou. Používám i v zimě, výborně hydratuje. Kupuji v lékárně.




Antiperspiranty

Už roky nedám dopustit na přírodní minerální deo krystal. Jsou buď bez parfemace nebo s lehkou vůní. Nezašpiní oblečení při oblékání, balení vydrží minimálně rok a fungují spolehlivě.




Vlasy

Mám jemné vlasy, na kterých vytvořit trochu objemu je dost fuška. Jako 50+ bonus se mé vlasy stávají časem slabší a řidší. Kritický je vždy podzim, kdy pozoruji intenzivnější padání vlasů. Bojuji pravidelným používáním (2x týdně) šamponu a séra z lékárny. Nutno říct, že je to běh na delší trati, ale výsledky se dostavují a nové hustší vlásky už rostou.
Z Hebe mám objemový kondicionér a používám i šampon na objem. První den objem pěkný vydrží až do večera, druhý den už to tak objemné není.




Nehty

Od mé milé pedikérky jsem na Vánoce dostala lak na nehty a jsem z něj unešená. Nemá tedy tu výdrž jak jsem zvyklá u Essie, ale je tak elegantní, připomínající diamanty a perly, že by jej klidně mohla nosit i Kate anglická.
  



Závěrem pár nezbytných maličkostí

Na doporučení pana zubaře používám už roky kartáčky Swissdent Profi a v poslední době i mezizubní kartáčky TePe. Vyhovují mně nejvíc a mám s nimi jen ty nejlepší zkušenosti.

Intimky z drogerie Rossmann jsem objevila před rokem. Používám podobné z DM drogerie, ale mívají občas výpadky v dodávkách a nejsou tak dobré. Dobře drží a je na ně spolehnutí.

Bylinný balzám s Kaštanem koňským mě už mnohokrát zachránil. Používám na zatuhlé svaly krční páteře i celých zad, při bolestech žil a při křečích lýtek. Dá se koupit v drogerii, Tescu nebo lékárně.

Z lékárny mám i Biotin Collagen. Ubývající látky se snažím doplňovat i touto cestou.
 




A jen tak mimochodem: Těším se na testování pleťové kosmetiky Eveline. Nejsem bůhví jaký propagátor polských výrobků, ale šíře sortimentu, použitých látek a koneckonců i ceny mne natolik zaujaly, že jsem si pořídila celou řadu. Já jsem nakoupila v Krakově, ale pokud chcete testovat se mnou, koupit tuto kosmetiku můžete na netu, v drogerii Hebe nebo i v drogerii Teta jsem některé produkty viděla.

  

 

 

14 komentářů:

  1. Jituško, ráda jsem nahlédla do tvé kosmetické skříňky. Vidím kousky důvěrně známé (Chloe, krystaly, intimky...) a i naprosto neznámé - třeba masky z Actionu. Tam jsem byla jen párkrát a kosmetiku jsem úplně obešla - musím to napravit.
    Přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, já v Action taky kosmetiku neprohlížím, ale byla jsem tady s kolegyní a ta mě na masku upozornila. To je vždy nejlepší doporučení, na reklamu moc nedám.
      Měj pěkný konec týdne. Jitka

      Vymazat
  2. Ráda jsem se podívala na Tvoji kosmetickou poličku. Většinu neznám, ale bylinný bazám s Koňským kaštanem se u mne taky najde. :-)
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, to je dlouholetá stálice a občas i dobrá záchrana.
      Přeji ti krásný večer. Jitka

      Vymazat
  3. Jituš, některé z produktů znám, jiné jsou pro mně novinkou. Děkuji za zajímavý vhled do kosmetiky.
    Měj hezké dny. 🍀

    OdpovědětVymazat
  4. Nákup v drogerii mě čeká, tak mrknu v dm co mají od Eveline

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, v DM jsem Eveline snad ani neviděla. Spíš něco najdeš v Tetě.

      Vymazat
  5. Jitko, díky za sdílení zkušeností. Já od Hebe dostala dva produkty k Vánocům, ale ještě jsem nestihla vyzkoušet. Klorane sérum jsem používala, ale úplně unešená jsem z výsledků nebyla, byť propadák to zas nebyl.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo, boj proti vypadávání vlasů je běh na dlouhé trati. Po jedné vypotřebované lahvičce, stejně tak po samotném používání šamponu se nedají čekat zázraky. Já Klorane používám už třetím rokem a jsem spokojená.
      Pěkný večer. Jitka

      Vymazat
  6. Pěkný, inspirativní článek. Eveline je dost chválená, taky se chystám pár produktů vyzkoušet. Hezké dny přeji, Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, tak to pak budu ráda za info, s čím jsi spokojená. Zdraví Jitka

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře.