úterý 6. prosince 2022

Co pod stromeček?

Ještě zbývá trocha času na nákup či objednání dárků pro maminku, babičku, dceru, kamarádku, kolegyni nebo pro sebe 😉, a tak tu mám pár tipů. Všechno jsou to věci, které mám vyzkoušené a pro velkou spokojenost ráda doporučuji dál.

 

Něco na zahřátí

Venku zima, v práci zima, doma zima... zkrátka šetříme a tak se bude hodit něco na zahřátí.

Svíčky a lucerny potěší každou ženu, zvlášť v zimním období. Lucernu jsem dostala od dcery k svátku (Domácí potřeby Kitos). Ayurvédskou svíčku (Ayurveda Pita, Aqua Oud) jsem dostala od paní pedikérky a moc mě s ní překvapila. Je plná přírodních vonných olejů a až ji vypotřebuji, zůstane mně krásná měděná miska.

 



Čaj dávám i dostávám moc ráda. Nejčastěji je můj favorit Sonnentor, nákup spojím s návštěvou v Čejkovicích a to je moje přidaná hodnota.

  



Vloni jsem objevila kašmírová trička (Intimissimi, Calzedonia, Marks&Spencer). Není to úplně levná záležitost, ale nákup se vyplatí. Nosím je jako spodní vrstvu pod svetříky. Jsou lehounká, ale zahřejí a jsou táááák příjemná. Některé navíc mají třpytky a není na závadu nechat je někde vykukovat.





Šála nebo šátek... to je další nepostradatelný kousek zimního šatníku. Já jsem letos sáhla po měkoučké šále ve světle béžovém odstínu (Van Graf). Nadčasový kousek, který krom toho že je nádherný, ještě zahřeje.




V zimě je svetr nepostradatelný. Já jsem si pár kousků koupila ve Wroclavi u firmy Tatuum. Ta je i na českém trhu, co je ale smutné, je velký cenový rozdíl. Za cenu jedné halenky z brněnské Olympie jsem koupila v Polsku halenky dvě a ještě k tomu rolák.




Doma ráda v zimě nosím vlněné nebo žinylkové ponožky a podkolenky. Oblíbila jsem si ty od firmy Oysho.




Něco pro krásu

Kosmetika udělá radost snad každé ženě. Vždycky se dá dát dárkový poukaz, aby si dotyčná vybrala sama, ale není to moc osobní. Já se ráda vracím k těmto kouskům:



Serum z DM drogerie - super výkon za super cenu (kolem 150 Kč), mají různé druhy, já jsem toto s vitamínem C užila hlavně v létě. Olej Nuxe se zlatými třpytkami vychvaluji už roky. Vydrží hodně dlouho a na opálené pokožce třpytky vypadají famózně. Zdravíčko Hourglass (Notino) mám už taky delší dobu. Nanáší se snadno a vypadá velmi přirozeně.

Sérum na řasy a obočí mám od kosmetičky, ale dá se koupit i na netu. Pokud bych měla letos doporučit jeden jediný kosmetický výrobek, bylo by to toto sérum. Řasy se po asi třech týdnech zahustily a prodloužily se tak, že jsem drhla o skla brýlí 😊. Používám je od února s přestávkami a mám stále první balení.

Korektor kruhů pod očima od L´Oréalu. V poměru cena/výkon opět super výrobek. 

Používám make-up od Clinique, ale na běžné nošení do práce volím spíš BB krémy. V poslední době jsem vyzkoušela tmavší (na opálenou pokožku) Dermacol a světlejší zimní Garnier (Rossmann, Wroclaw). Oba jsou výborné. Lehké, sjednotí odstín pleti a jsou velmi přirozené. 

Nakonec ještě laky na nehty. V poslední době už si nekupuji žádné jiné než Essie (DM drogerie). Mají krásné odstíny a vydrží v pohodě celý týden bez poškození. 


Něco pro volné chvíle

Kuchařky jsou většinou dražší krásné publikace, které si sama nekoupím, ale ráda je dostávám. Taková krasavice je v mém dopise Ježíškovi každý rok.

 



A jen tak mimochodem: Někdy stačí málo a vykouzlíte jedinečný kousek. K černé kabelce jsem dostala dlouhé ucho, které se mně nelíbilo. Bylo tenké a smotáním celé pomačkané. Objednala jsem si na Aliexpressu nové ucho, které si myslím kabelku oživilo a takový kousek hned tak někdo nemá. Děkuji Kristýně za inspiraci. 

 




 
 

13 komentářů:

  1. Krásná inspirace, Jituško! Svíček a luceren se dá pořídit hodně, každý si vybere podle svého vkusu. Čaje ráda dávám (i jako firemní dárky) i dostávám. A kašmír - ušlechtilý a úchvatný materiál.
    Tak kabelka se ti povedla!
    Přeji klidný a příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, musím souhlasit. Výběr svíček je velký, stejně tak čajů a je spíš problém vybrat ten nejvhodnější :-)
      Kašmírem nepohrdnu v jakékoliv podobě :-)
      Díky a měj pěkné odpoledne. Jitka

      Vymazat
  2. Prima inspirace. Ucho u kabelky se tedy povedlo. Kabelka sama o sobě je moc hezká !!!!
    Klidný den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, děkuji. Mám z ní taky radost a nebylo to velká investice.
      Pěkné odpoledne. Jitka

      Vymazat
  3. Jitko, já vždycky koukám, jak si dovedete krásně vybírat. Mohla byste dělat třeba nějakého poradce před odívání a doplňky. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iwko, no jéje na vybírání jsem borec. Jen nevím jak to dělám, ale většinou mně padne do oka to nejdražší :-)
      Vybrat něco pěkného, co nestojí majlant, mně udělá radost dvojnásobnou.
      Přeji pohodové adventní dny a nějaké pěkné módní úlovky. Jitka

      Vymazat
  4. Jitko, jak nemám články s typy na dárky moc v oblibě, tak ten tvůj mne docela zaujal. Pamatovat si budu sérum z DMka, sérum na řasy a kašmírová trika jsou taky dobrý tip (ta mne zatím zcela míjela, takže jsi mi "objevila Ameriku" ;-)).
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo, tak to jsem ráda, že jsem mohla inspirovat. Já v podobných článcích objevím málokdy něco zajímavého, ale taky se občas zadaří. Naposled to byl moc pěkný kašmírový svetr za slušnou cenu.
      Měj klidné odpoledne. Jitka

      Vymazat
  5. věřte, že to sérum na řasy má účinek, taky jsem drhla řasy o brýle...Sv.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Světlanko, tak to jsem ráda, že máš stejné zkušenosti :-)
      Měj pěkný čtvrtek. Jitka

      Vymazat
  6. Jituš, krásné tipy. Díky za ně. Kabelku jsi dotáhla k dokonalosti. Dodatečně vše nejlepší k svátku. 💐🥂🎂
    http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, děkuji za přání i komentář. Měj pěkný adventní víkend. Jitka

      Vymazat
  7. Jituško,samé pěkné tipy na dárky.Ale nejvíce mě zaujalo sérum na řasy.Hned se po něm podívám.
    Jako holka jsem se s kamarádkama někde dočetla,že když se ostříhají řasy,že narostou delší a hustší.A jak myslíš,že to dopadlo,mám řasy hrozně krátký a nepomůžou ani nejlepší řasenky.I když řasy si už nedělám.
    Měj hezký předvánoční čas

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře.