pátek 30. září 2022

Záříjové dny

V práci mám dojem, že nepracuji v ekonomické sféře, ale spíš na psychiatrii. Co předvádí zaměstnanci a co připravuje ministerstvo sociálních věcí, mě přivádí do stavu naprostého zoufalství a už toužím jen být součástí Chocholouškova týmu.



 

V dobré psychické kondici mě drží rodina a malé každodenní radosti. O úlovcích z Kunštátského jarmarku jsem už psala dřív, nově jsem si v září koupila už jen širokou skleněnou vázu se zlatým zdobením. 






Ve Dnech Marianne jsem odolala nákupům oblečení a nakoupila jen kosmetiku od Manufaktury a Nuxe pod stromeček a novou řasenku od Lancome, kterou už akutně potřebuji vyměnit. 



O tom, jak jsem s novinkami z kosmetické skříňky spokojena, se rozepíšu v říjnu.



Září se neslo v duchu komunálních voleb. Pobavila mne kandidátka KSČM do místního zastupitelstva. Polovinu tvořili důchodci s věkovým průměrem 85 let, doplnilo je 10 nezaměstnaných, místních známých firem - bezdomovců. A jeden řidič. Kdo by nevolil tak perspektivní stranu, no né?
 
Naopak nás vystrašila manželova maminka náhlou zdravotní indispozicí, což jí samozřejmě nezabránilo, aby druhý den nasadila své 200% tempo. Ráda bych občas měla její energii.



Tradiční anglické rohlíky jsem tento měsíc vyměnila za sýrové bulky. 



O mých zářijových radostech, kde si dobíjím baterky, jsem psala už v průběhu září. Po Tullnu a Kunštátu přišla radost největší a mimořádná. 




Vrátila jsem se teprve včera a jakmile se vzpamatuji z nejhoršího, připravím cestovatelské tipy se spoustou fotek. 

Mé září uteklo strašně rychle, sotva jsem dokončila pracovní povinnosti, odcestovala jsem. V pondělí začne pracovní kolotoč nanovo. Nádech a výdech... a snad se mně podaří zpomalit. Stále se ještě nevzdávám naděje na pár pěkných slunečných dní, pohodu na zahradě a kávu na terase. 

Přeji i vám všem mým milým čtenářům říjen přesně takový, jaký si přejete. 



A jen tak mimochodem: Tipy na filmy tento měsíc nemám, tentokrát jsem nestihla nic mimořádného. Na dovolenou se mnou cestovaly časopisy a knihy.

Tradičně Marianne, které jsem věrna od prvního čísla. Cestovatelský speciál byl tentokrát povedený se spoustou inspirativních článků. Mile mne překvapila Žena a život, kterou jsem koupila tak nějak z nouze. Prima tipy na kosmetiku, nositelnou módu, zajímavé články.




Konečně jsem se dostala ke knize Aleny Vachtové Duše jako ještěrka. Neromantický příběh o ženě, která těsně před padesátkou překope svůj dosavadní život a novou kapitolu začne přestěhováním se do Anglie.   




A konečně... zaujala mne i kniha o změně životního stylu, která má velmi dobré recenze. Nepotřebuji nějak výrazně zhubnout, ale zlepšit se dá vždy něco. Pokud přemýšlíte o změně životosprávy, knihu zakladatelek STOBU ráda doporučuji. 






13 komentářů:

  1. Jituško, já tušila, že nám někde lítáš :o) Moc ti to přeju a těším se na příspěvek, protože běžný pracovní život přináší spoustu "legrace". Fakt si nepřipadám jako 14 dní po dovolené...
    Krásná váza, bulky k nakousnutí a už máš i první dárky. Kandidátku KSČM mi předčítal Adam - byla v podobném duchu...
    Užij si klidný víkend! Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, mám pocit, že jsem děsně rozlítaná :-)
      Návraty do pracovního procesu jsou těžké a je fakt, že energie z dovolené je nějak brzy fuč.
      Těším se na tvé turecké cestování a přeji pěkný zbytek neděle. Jitka

      Vymazat
  2. Jituško, měla jsi nabité září. Měj pohodovou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, měla. Snad říjen bude klidnější a pomalejší. Měj se hezky. Jitka

      Vymazat
  3. Jituško,jenom koukám co i při pracovním nasazení stíháš.Radosti si musíme dělat bez nich by to nešlo.Pobavili mě kandidáti do zastupitelstva a těším se na příspěvky z tvého cestování.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, no stíhám, ale energie se mně už místy nedostává :-)
      Dočítám postupně blogy a těším se k tobě na výlety. Zdravím. Jitka

      Vymazat
  4. Stihla jsi toho dost a dost a vše krásně nafotila.
    Měj neděli v pohodě !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, děkuji a také ti přeji pěkný nedělní večer. Jitka

      Vymazat
  5. Jitko, máš to doma útulné a koukám, co jsi vše v září stihla. Těším se na mimořádnou radost, těch není nikdy dost. Měj krásnou neděli. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Dášo, jsem ráda, že jsi zase v blogovém světě. Už jsi tu scházela.
      Těším se na tvé nové příspěvky a posílám pozdrav z Moravy. Jitka

      Vymazat
  6. Jojo, někdy je dobré pláchnout tam, kde je ještě normální svět))) Těším se na cestovatelské zpravodajství. Jinak máš krásně podzimně nadekorováno. Nuxe a jejich olej mám nejraději. Měj se hezky a přeji příjemnou aklimatizaci. Mě taky zítra po týdenní dovolené čeká návrat do divočiny))))

    OdpovědětVymazat
  7. Jitko, hezké zářijové shrnutí. Já letos snad poprvé nevolila - byli jsme v Jeseníkách a odtud jsme přejížděli na chalupu vyzvednout mámu (a taky složit dříví do stodoly) a v komunále se na volební průkaz volit nedá.
    Dny Marianne jsem jako obvykle prošvihla, je když vidím tvé nákupy, tak mne to trochu mrzí :).
    Hezký den

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře.