úterý 10. září 2024

Móda babího léta

V neděli jsme se cestou od mamky zastavili v brněnské Olympii. Doplnili jsme zásoby drogerie, kterou u nás nekoupíme, dcera vyplenila klasické oddělení v knihkupectví, ochutnali jsme misky, kterým se říká Poke a samozřejmě jsme nenechali bez povšimnutí ani oděvní nabídku nadcházející sezóny.

  


V mnoha prodejnách ještě doprodávají letní kousky ve slevě. Jinde už vystavili svou nabídku pro babí léto a nadcházející podzimní dny. Tak jako každý, mám i já své oblíbené obchody a byla jsem zvědavá na novinky příští sezóny. Co mne zaujalo?

V první řadě barvy... ženské odstíny růžové a bordó... 

 

Benetton

s.Oliver

... žlutozelené podzimní tóny...

Benetton

Tom Tailor

s.Oliver

s.Oliver

... půvabné světle modré kombinace.


s.Oliver

Tatuum

Barevné byly i pohodlné boty na chladné období.
 

Baťa

Často byly k vidění krátké kabátky v různých variantách...


Benetton

s.Oliver

Tatuum

... a pletené svetříky s plastickými nebo dírkovanými vzory.


Vigos Jeans

s.Oliver

Najít se dají i zajímavé šaty nebo slušivý kostýmek.


Vigos Jeans

Tatuum

Vigos Jeans

 
Barevně i střihově je mně blízká polská značka Tatuum. Tady bych si vybrala skoro vždycky. Letošní podzim bude u ní elegantní a v zajímavých barevných kombinacích.






 
Tady i jinde už nabízí i ochutnávku pro chladné dny začátku zimy.
 

Tatuum

Tatuum

Vigos Jeans

Peek&Clopenburg

A jen tak mimochodem: Nová sezóna je o očekávání, těšení se a pořízení si nějaké novinky. Vyhýbám se impulzivním nákupům, ale ráda bych si domů přinesla tašku s nějakou radostí. Co u mne funguje?  

V klidu a sama si projdu oblíbené obchody a pokud mne tam něco zaujme, vyfotím si to na telefon. Jakmile je procházka OC u konce, zajdu do klidné kavárny a nad šálkem kávy si prohlédnu, co jsem vyfotila. Zvážím, jestli náhodou nemám už něco podobného, jak moc kousek užiju a jestli půjde dobře kombinovat s tím, co už doma mám. Pokud se pro koupi rozhodnu, vrátím se do prodejny, vyzkouším a když sedí i cenově, vyhovuje, jde se mnou domů. Většinou to bývá to, co se nedá koupit přes net nebo už není výběr ve velikostech a je tu nebezpečí, že později už nebude. Pokud je začátek sezóny, vyplatí se počkat na nějakou slevovou akci, třeba na Dny Marianne 😉 a koupit pak nebo ve výprodeji. Často mezi tím zjistím, že až tak nepostradatelný kousek to není 😊. Co se vám osvědčilo? Máte v nakupování oblečení nějaký systém?


18 komentářů:

  1. Jitko, hezká módní inspirace. Já nakupuju oblečení spíš nerada, takže žádný systém nemám. Za poslední dobu jsem vyrazila jednou a nějak mi nepadlo nic do oka. Když nepočítám nátělník z minulého měsíce, tak jsem si něco na sebe koupila naposled snad na jaře. Ale potřebuju udělat probírku šatníku - mám pocit, že do některých kousků se už nevejdu a několik dalších už jsem neměla dlouho na sobě. Takže nějaká čistka a následné doplnění by bylo žádoucí.
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo, naše holka je to stejný. Strašně nerada nakupuje oblečení, nevím po kom to má :o)
      Jenže je pak problém vybrat něco na zvláštní příležitost, kam se mikiny a džíny nehodí.
      Tak ti přeji hodně úspěchu při nákupech. Jitka

      Vymazat
  2. Jituško, díky, že si oc prošla i za mne. Tvůj systém se mi moc libí, má to jasnou logiku. I já se snažím vždycky zvážit, zda je ten objevený kousek opravdu je taková pecka, jak se zdá na první pohled.
    Nikdy bych si to nepomyslela, ale hodně objednávám, oblíbené značky většinou na jistotu, už vím, jaká čísla potřebuji.
    Taky se mi z tvé nabídky libí nejvíc Tatuum.
    Přeji hezký den. Helena
    https://sincerehelena.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, já jsem byla v OC po strašně dlouhé době. Kupodivu jsem si i něco odnesla, většinou mě odradí kvalita a cena. Občas taky něco objednám, ale v poslední době už míň.
      Tatuum má pěknou nabídku, jen tu cenovou politiku by měli sjednotit s Polskem. Tam je jiný přístup k cenám i větší slevy.
      Pěkný den. Jitka

      Vymazat
  3. Moc ráda jsem se podívala, nabídka je pestrá,vybrala bych si z ní.Vždy po mém důchodě jezdíme do Liberce jsou tam velká nákupní centra.Manžel už ví a tak se někde v usadí a já si projdu to svoje.Nakupuji spíše impulzivně,ale chvíli váhám,zda unosím pod podzimní bundu.Když je člověk v důchodě,tak už toho tolik nepotřebuje.Ale móda mě vždy bavila a tak mi stačí se i podívat,potěšit.Jituško,hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, já taky nemám ráda, když rodina stojí před obchodem a čeká. Moc mě to znervózňuje. Nejlepší je, když si jde každý po svém a pak se sejdeme u kávy.
      Měj se moc hezky. Jitka

      Vymazat
  4. Ráda jsem se na fotky podívala a určitě bych si něco vybrala. Jenže už se s taovými nákupy krotím. Jak píše Jitka, ráno do zaměstnání už nevstávám, takže už víc zvažuji, zda ten kousek, který se mi líbí, unosím.
    Měj se hezky !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, tomu rozumím. V penzi jsou nároky menší a jiné.
      Měj pohodový den. Jitka

      Vymazat
  5. Já jsem saková. Takže určitě bych se koukala a budu muset kouknout, na nějaké pěkné sako a širší džíny nebo na džíny s vysokým pasem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, saka moc nemusím, ale širší džíny s vysokým pasem jsem si koupila. Ty určitě na podzim užiju. Jitka

      Vymazat
  6. Mám plnou skříň, žádný systém v nakupování nemám )))jen jsem přestala nakupovat módu v českých obchodech. Líbila se mi tady sukně za 700 Kč. Tu samou jsem našla u našich sousedů za 12 e. Tak jezdím hadříky nakupovat jinam. Pokud jsou tam slevy, jsou na vše v obchodě a ne na jednu tyč a pár ramínek.
    Nafotila jsi pěkný výběr. A bylo u kavičky o nákupu rozhodnuto ????😉
    Přeji hezký den. Eva http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, od nás je to do Němec daleko a v Rakousku to tak výhodné není. Když už, tak nakupuji u nás v malých buticích, tam se ty ceny dají přežít.
      To víš, že jsem s nějakou taštičkou přijela :o)
      Měj se krásně a přeji hodně úspěchu při nákupech. Jitka

      Vymazat
  7. Moc pěkná nákupní inspirace, taky bych potřebovala něco nového na podzim, ale nejvíc asi botky 🙂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, já naštěstí boty budu potřebovat až na zimu, jejich shánění nemám ráda.
      Pěkný den. Jitka

      Vymazat
  8. Asi taky někam zajdu :) S Oliver miluju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, Oliver to má letos moc pěkně barevně připravené. Vtrhni tam!
      Hodně úspěchu. Jitka

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře.