středa 30. listopadu 2022

Listopadové dny

Letošní listopad byl důkazem toho, že i když něco nemáte rádi a netěšíte se na to, nakonec to může být celkem překvapivě příjemné. 




Začátkem měsíce, samozřejmě, když se to nejmíň hodí, mne potrápila angína. V práci blázinec a v krku peklo. No to byl tedy začátek. Ale naštěstí to byla první a poslední listopadová nepříjemnost. Svatý Martin sice nepřijel na bílém koni, ale o to víc se vyvedly Martinské hody. 


Foto Veronika Pospíšilová




Už řadu let mám spojené hody s návštěvou Sonnentoru v blízkých Čejkovicích. Nakoupíme dárky na Vánoce, doplníme zásoby čaje a koření na advent, dáme si výbornou kávu a užijeme si chvíle prosycené bylinkovou vůní.





Nakonec jsme se dočkali i prvního sněhu a to bylo jasné znamení blížícího se adventu. Začala jsem zvolna zdobit dům, ale ještě nemám zdaleka hotovo. Nepotřebuji mít všechno hotové už o první adventní neděli. Chci si výzdobu promyslet, užít si všechen ten třpyt a radovat se z každé povedené dekorace. 








A jen tak mimochodem: Koncem měsíce jsem ještě stihla navštívit dvě krásná adventně nazdobená města. Byla to odměna za dvoudenní pracovní seminář. Zasloužená!






12 komentářů:

  1. Jitko, adventní výzdobu máš krásnou - ty máš prostě pro dekorace speciální buňky a mohla by ses tím živit. Podle textu na tabuli tipuji, že jsi personalistka nebo mzdářka (trefila jsem se?) a nezávidím, právní předpisy se u nás mění častěji než by bylo záhodno...
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo, já jsem v podstatě ještě adventně nazdobit nestihla :-) Poslední týden je fest hektiš a chystám se na to o víkendu.
      Trefila, jsem 2v1 :-) Musím umět všechno a jak píšeš... stále se něco mění a spíš k horšímu.
      Přeji ti pěkný adventní víkend. Jitka

      Vymazat
  2. Přesně,jak se píše v komentáři přede mnou.Ty máš dekorace vždy dokonalé a ráda se chodím k tobě na ně dívat.Je to i pro mě trochu inspirace
    Jituško,měj hezký první prosincový den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, děkuji za milá slova. Já k tobě taky chodím moc ráda, jen víc času bych potřebovala.
      Přeji ti pěkný adventní víkend. Jitka

      Vymazat
  3. Jituško, máš náročnou práci a naprosto chápu, že relaxuješ zdobením a chceš mít kolem sebe hezky a sladěno. Daří se ti to na výbornou! A moc krásně se na to kouká!
    Přeji příjemný, už prosincový den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, přesně. Zahrada a útulno je pro mne velká možnost vypnout hlavu a dělat si radost. Ono už se do té hlavy moc nevejde, neboť různá ministerstva nám v tom dělají pěkný guláš. Těším se na víkend, budu péct a konečně pořádně nazdobím dům. Jupííí.
      Přeji ti krásný adventní víkend. Jitka

      Vymazat
  4. Tvoje dekorování své domácnosti prostě nemá chybu. Prostě to umíš ! Moc ráda se na Tvoje fotky dívám a někdy i trochu inspiruji.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haničko, jak jsem psala v předešlých komentářích. Zdobit teprve budu. Toto byly takové nouzovky, když jsem se vrátila z cest a nic většího jsem nestihla.
      Děkuji a přeji ti pěkný adventní víkend. Jitka

      Vymazat
  5. Jituš, kromě angíny jsi měla krásný měsíc a máš doma moc hezky opět nadekorováno. Ty to prostě umíš)))) Přeji poklidný adventní čas a krásný prosinec.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, ano měla a ani jsem to nečekala. Ale to ty taky. Těch krásných akcí a cest, chodím se k tobě kochat.
      Přeji ti krásný adventní víkend. Jitka

      Vymazat
  6. Jitko, také obdivuji tvoji výzdobu a tímto příspěvkem jsi mi krom jiného připomněla naši krásnou dovolenou před časem v Kobylí a v Bořeticích byly zrovna Hody a to se nám ukrutně líbilo! Ty kroje a zvyky a ve Vrbici - sklepy - paráda!
    Jela bych tam hned. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko, tento kraj Modrých hor je velmi blízko mého rodiště a je to moje srdcovka. Je tam opravdu moc hezky.
      Měj pěkný adventní víkend. Jitka

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře.