čtvrtek 11. srpna 2022

Co mě baví v létě I.

Šaty, šaty a zase šaty. Letní čas je prostě pro šaty jako stvořený. Není nic jednoduššího než vklouznout do šatů, sandálů a vyrazit. Odpadá dlouhé kombinování a vymýšlení, co se k čemu hodí a co ne.


Žlutá = Léto


Šaty v létě užiji nejvíc. Mám jich dost a i když mám jedny staré tak 15 let, stále mne baví a každý rok si je aspoň jednou vezmu. Tady se vyplatí investovat do kvality a nadčasovosti. 

 

Šaty Oysho

Sandály: hnědé Pikolinos, žluté jsou koupené v Itálii.



Je mně celkem jedno jaké šaty se ten rok nosí. Pokud mně střihově nesluší, proč bych je kupovala? Mému typu postavy sluší širší sukně, zvýrazněný pas a délka pod kolena. Minišaty rovného střihu nemám žádné.

 




Šaty Comma, svetřík s.Oliver.


Sandály: metalické Caprice, bílé Faith (Zalando).


Pokud jsem umírněná ve střihu, při výběru barev jsem odvážná až až. Kromě oranžové, kterou nemám na oblečení ráda, mám šaty snad ve všech odstínech od bílých až po černé.

 



Šaty Comma, svetřík H&M.






Sandály: žluté z Itálie, modré espadrilky Marco Tozzi.


Materiály vybírám nemačkavé, vzdušné a splývavé. Letošní letní rána jsou stále chladnější a chladnější. Už jsme tady měli i 9˚C a tak se na šaty nějaký svetřík nebo kabátek vždycky hodí.

 

Overal Masai (About you), kardigan Lindex.



Dobrá varianta k šatům je overal. Letos jsem objevila tento černobílý a jsem z variability nadšená. Volně s teniskami na výlet, s hnědým páskem a sandály do práce nebo města a s černým lesklým páskem a podpatky se hodí i na slavnostnější akci. A je tak pohodlný...


Nepřišla jsem na způsob, jak obléci overal na panu, takže je to takové provizorní.

 
Sandály hnědé Pikolinos, žluté mokasíny Botovo, bílé tenisky Moleca, žluté sandály z Itálie, černé na podpatku Tamaris.


Šperky s perličkami mám ráda celoročně. Tato kombinace je k letním outfitům moc hezká.



A jen tak mimochodem: K šatům mám tak osobní vztah, že je mám i pojmenované. Žlutým říkám "Toskánský čmáranec" v záhybech sukně se schovává památka na zápisky z naší dovolené. Modré jsou "van Gogh" připomínají mně obrazy impresionistů. Overal se bude jmenovat Letizie. Ke koupi mě inspirovala španělská královna Letizie, která měla na sobě podobný a hodně mě její styl baví.  

V příštím pokračování už budu kombinovat víc, ale stále letně a svěže. 


14 komentářů:

  1. Jituško, tak v létě nosím převážně šaty, taky mám kousky, které už něco pamatují, a přesto si je alespoň jednou za sezónu vezmu. A stejně i s módním kousky - když vím, že mi to nesedí, tak do toho nejdu! Moc se mi líbí ten overal, nejdřív jsem to zavrhla, ale na dovolené jsem viděla i pár o dost starších dam - když se dobře zvolí materiál a vzor...
    Děkuji za nakouknutí do tvého šatníku, krásné kousky!
    Přeji pohodový pátek. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, já jsem se jej taky dlouho bála, ale když jsem jeden vyzkoušela, tak se mně to celkem líbilo. Jen je potřeba vybrat takový, který nevypadá jako kombinéza automechanikova. :-) Tento mně dokonce (sám od sebe) pochválil manžel, že mně překvapivě sluší :-)
      Jinak šaty jsou top, v top teplu.
      Taky přeji klidný pátek a pěkný víkend. Jitka

      Vymazat
  2. Jituško,ráda jsem se podívala.Líbí se mi všechny kombinace,šatičky a lehké svetříky.I doplňky a botičky máš sladěné.V létě chodím také hlavně v šatech a nebo mám hodně letních sukní.Léto miluji právě kvůli tomu,že chodíme nalehko.Netěším se na to balení,jak začne podzim.
    Pokochala jsem se.
    Měj hezké dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, tak to jsme dvě. Já taky nemám ráda to zimní navlíkání :-)
      Měj pěkný zbytek neděle. Jitka

      Vymazat
  3. Zase to máte Jitko všechno krásně poladěné.Nádhera.Závidím Vám vaši postavu,můžete si hodně v oblékání dovolit. Já s tou svoji hodně bojuju.Jsem sice štíhlá,ale nemám skoro žádné boky a trápí mě větší břicho.Podědila jsem tatínkovu postavu.Moc se těším na další modní rubriku a přeju hezké dny.Jindra z Valašska.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jindro, nevím, sice kolik je vám let, ale já jsem už 50+ a to s váhou a změnou postavy bojujeme skoro všechny. Je to náročné období a každé kilo je znát. Já se sice snažím nepřibrat, ale taky jsem měla dvě tlustá období, kdy mně to tak nějak uteklo. Naštěstí se mně podařilo vrátit se na starou váhu, ale je to boj a s přibývajícími roky těžší a těžší.
      Postava jablka mívá pěkné nohy. To my hrušky nemáme. Tak se dá prodat zase něco jiného, než boky a pas. Všechno má své výhody a nevýhody, jen to chce podtrhnout to správné.
      Přeji hodně úspěchů a zdravím. Jitka

      Vymazat
  4. i sandálky máš parádní...Sv.

    OdpovědětVymazat
  5. Jitko, já v létě nosím taky hodně šaty, i když jinak moc sukňová nejsem a ve zbytku roku tahám hlavně džíny. Aniž by to byl úmysl, tak je mám skoro všechny laděné do modra, jen jedny mám bíločerné (a na doma jedny béžové s barevnými květinami). A jedny mám už 40 let :D. Látku na ně jsem si koupila po maturitě v Domě módy (vystála jsem tam na ní tenkrát pořádnou frontu :D) a za pomoci tety jsem si je ušila. Tenkrát mi byly hodně volné, dneska jsou mi tak tak, ale pořád je ještě nosím.
    Tvoje kousky se mi líbí a máš to moc hezky skombinované s doplňky
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo, já teď lituji, že jsem si nenechala maturitní šaty. Měla jsem je ušité podle západoněmeckého katalogu :-). Byly tak vychytané, s vyšitými dírkami na části sukně. Blankytně modré. Nadčasová záležitost. Jo, a dokonce jsem k nim měla ručně ušité sandálkové lodičky ze Snahy Brno - za čtyři stovky, taky z katalogu :-)
      Pěkné odpoledne. Jitka

      Vymazat
  6. Jituško, nosím šaty v létě ve vedru z toho samého důvodu jako ty. Rychle obléct a jít. Měj pohodovou sobotu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, přesně. Máme my to oproti chlapům výhodu, co? :-)
      Měj se hezky. Jitka

      Vymazat
  7. Okénko do Tvého šatníku mne baví moc. Je to vždycky radost na fotky se dívat. Určitě Ti vše moc sluší. Je dobře, že se vrátila móda šatů - určitou dobu to tak nebylo.
    Měj hezké dny a těším se na příští okénko s módou.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, ano bylo období, snad deset let, kdy jsem neměla ani jedny šaty. To už si dnes neumím představit.
      Přeji ti pohodový večer. Jitka

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře.