pátek 31. března 2023

Březnové dny

V březnu už jedu já i kolegyně na rezervu. První tři měsíce jsou vyčerpávající a jsme neskutečně rády, že to máme letos za sebou. Pracovní nasazení v kombinaci s jarní únavu a přechodem na letní čas mně zpestřily obnovené problémy s karpály pravé ruky. 


K MDŽ.


Nepříjemné brnění nedovoluje prospat noc, pracovat na zahradě nebo na PC a ani pořádně blogovat. Popravdě musím přiznat, že celou zahradu ostříhal manžel a většinu dobrot, které jsem na blog v březnu dávala, má na svědomí, za pomoci dcery, také on. Pracovali sice pod mým dohledem, ale je to otrava, která jak se zdá, hned tak neskončí. První termín na vyšetření za měsíc a půl, následně k lékaři pak za tři měsíce! Termín na zákrok vidím tak nějak v nedohlednu. 


Na Vánoce by mně tahle nadílka potěšila, ale koncem března nic moc.

I přes permanentní nevyspání a celkovou únavu jsem v březnu zvládla pár milých akcí. S kamarádkou jsme nad kávou probraly život a s bývalými spolužáky ze střední školy jsme zavzpomínali na školní dny před 36 lety. Velkou radost mně udělal neočekávaný balíček od spřízněné blogerské duše, za kterou jsem opravdu vděčná. Helence moc děkuji a brzy dárek využiji.

   


V březnu jsem si užila nový běhoun do jídelny z Tatuum. Barevně se mně moc hodí a má i zajímavou výšivku.  











Původně jsem chtěla březnovou zahradu představit v samostatném příspěvku, ale není toho ještě tolik k vidění, tak v krátkosti tady a teď.










Rozkvetlou terasu jsme přesunuli do bezpečí skleníku a dobře jsme udělali.


Před...
... a po sněhových přeháňkách.




A jen tak mimochodem: 29. 3. po obědě přiletěl čáp na komín v našem městě.  Hned je ten únavný březen pozitivnější. Jaro může začít.



14 komentářů:

  1. snacha byla na karpálech minulý rok v Mladé Boleslavi - Klinika Dr. Pírka - na operaci. dělali to ambulantně laserem, obě ruce v jeden den a za 14 dnů už šla do práce. Sice se to připlácí, ale krátká rekonvalescence za to stojí. Přeji, aby bylo vrzo bolestem konec-já čekám na výměnu kyčle - termín leden 24!!! Krásný nebolavý den z Jizerek přeje Olina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oli, moc děkuji za info. Já už jsem o této metodě četla, jen jsem nenašla žádnou kliniku v Brně, která by to dělala. Jen Prahu a Hradec Králové. Asi si budu muset udělat výlet. Kolegyně byla na klasickém zákroku minulý rok. Neschopenku měla dva měsíce a pak ještě měsíc nesměla ruku zatěžovat. Endoskopický zákrok bych taky vítala.
      Dík a přeji pěkný víkend. Jitka

      Vymazat
  2. Jituš, karpály dokáží parádně otrávit život. Moje bývalá kolegyně a maminka snachy byly na operaci a od té doby si obě libují. Moc a moc držím palce, aby ti doktoři pomohli. ✊✊
    Máš krásně vydekorovaný byt, terasu už jsem chválila, když jsi jí vyzdobila. Počasí si s námi zahrává a ještě asi nějaký čas bude. Kytičky na zahradě krásně jarně kvetly. 🌷
    Měj hezké dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, děkuji za podporu i milá slova.
      Přeji ti pěkné jaro. Jitka

      Vymazat
  3. Jitko, držím palce, ať je duben pracovně klidnější a ať ruka nebolí. Já mám v poslední době pocit, že je to v práci hektické skoro pořád - na jeden klidnější den připadají tak čtyři, kdy řeším několik problémů současně a nevím kam skočit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo, taky mám ten pocit. Hektický den střídá blázinec :o)
      Děkuji a měj se pěkně. Jitka

      Vymazat
  4. Jituško,to znám.Roční uzávěrka u nás končila v březnu a s kolegyní jsme byly naprosto vycucané.
    Karpály mě hodně zlobily a bolela od dlouhého sezení páteř.V důchodu o nich nevím.Záda mě nezabolela a karpály v pořádku,ale přišel třes.Objednací doby u lékařů jsou u nás i půl roku.
    Jarní výzdobu máš moc krásnou a zahrádka se probouzí.Ať už máš samá pozitiva.
    Měj hezké dubnové dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, děkuji za podporu a těším se na příjemnější dny. Ty přeji i tobě.
      Zdravím. Jitka

      Vymazat
  5. Jituš, o pracovním stresu bych mohla taky vyprávět (měli jsme týdenní inspekci). Je to zdárně za námi. Uf))) Přeji ti rychle zotavení,návrat zdraví, nabrání sil a krásný a poklidný duben. Zahrádku a terasu máš úžasnou. Hezký víkend. Eva
    http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, děkuji. Vidím, že se taky nenudíš. Tak snad už budeme mít klidněji.
      Pěkný nový týden. Jitka

      Vymazat
  6. Kdo by řekla, že tě trápí ruka... Všechno vymazlené, sladěné, prostě pastva pro oči jako vždy, ať už z domu nebo ze zahrady.
    Ta ruka, to mě mrzí, moc ti přeji, aby ses brzo dočkala úlevy. Občas mě taky ruka bolí, je to k vzteku, protože levou mám opravdu levou...
    Jituško, opatruj se, myslím na tebe. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, já takyyyy. Už jsem si musela přehodit myš na levačku a to je tedy něco. Než jsem se někam trefila, bylo to o nervy, ale nedá se nic dělat, pravou to dlouho nejde.
      Děkuji za milá slova a přeji ti pěkné jarní dny nového týdne. Jitka

      Vymazat
  7. Jituško, byla jsem s karpálem na operaci před několika lety, vím, jak tě to bolí. Tak snad se brzy dočkáš. Jinak vše krásné opět, u tebe vždy. Měj hezký zbytek neděle.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře.