Blíží se doba, kdy začneme sundávat ty nadýchané péřové bundy a všechny naše zimní hříchy vyjdou na světlo boží. Štěstí přeje připraveným a protože nechci být zaskočena pohledem do zrcadla, přemýšlím víc o tom co uvařím nebo upeču. Syn mně oznámil, že jsem ještě nepekla banánový chlebíček a že by jej rád ochutnal. V knize Zdravé pečení Daniely Krčové jsem našla kostru receptu a trochu jej upravila. Předem jsem rodině nic neříkala a navzdory zdravé variantě chlebíček všem moc chutnal.
Zdravý banánový chlebíček - Banana bread
A jen tak mimochodem: K mým nedávným dietním objevům patří Zero syrup. Dá se použít k ochucení jogurtu, Skyru nebo třeba jako poleva na moučník či dezert. Neobsahuje cukr ani tuk a dá se vybrat z velkého množství příchutí. Já testuji slaný karamel a čokoládu. S banánovým chlebíčkem chutnaly oba moc dobře. Ráda si dám ke kávě něco dobrého a je fajn, že se pak nemusím trápit výčitkami.
Koupit se dají na internetu. |
Jitko, banánový chlebíček už jsem nepekla dávno, možná bych zas někdy mohla. Mám trochu jiný recept, ale u toho tvého mne zaujala kombinace s kokosem, to může být chuťově zajímavé. Tak možná zkusím ten tvůj... Zaujal mne i Zero syrup, zajímavý tip.
OdpovědětVymazatHezký den
Stáňo, kokos je v chlebíčku dobrý a navíc supluje část mouky. Syrup mám prvně a zatím jsem spokojená, chutná ve všem, co jsme vyzkoušela.
VymazatPěkný konec pracovního týdne. Jitka
Jituško, musím říct, že banány v pečení mi moc nechutnají. Chlebíček peče naše Terka, já mu díky tobě dám ještě šanci.
OdpovědětVymazatDěkuji za další rozšíření obzorů, dochucovací kapky mám někde na cestě :o)
Přeji příjemnou středu. Helena
Helenko, mně banány nevadí a v chlebíčku nejsou zas až tak chuťově poznat. Díky nim je krásně vláčný a měl by i vydržet. To jsem neměla možnost vyzkoušet :o)
VymazatKapky používám roky a jsem spokojená, zkouším i různé příchutě.
Měj klidný konec pracovního týdne. Jitka
Banánový chlebíček vypadá skvěle.Několikrát jsem narazila na recept na internetu a začala o něm uvažovat.Takže recept opisuji a děkuji
OdpovědětVymazatJituško,měj hezké dny
Jituško, taky jsem pekla prvně a dobrá zkušenost. Chutnal rodině i babi.
VymazatPosílám pozdrav. Jitka
Banán jsem zatím ještě do žádného pečení nezařadila. Fotky jsou lákavé, takže třeba i někdy zkusím.
OdpovědětVymazatHezký den!
Hanka
Hani, já mám v repertoáru řezy a mufiny s banány. Rodině chutnají a tak jsem neváhala. Ráda vyzkouším něco nového.
VymazatPěkný den. Jitka
Jituš, vypadá to báječně a já určitě vyzkouším.👍👍👍 Banán občas, když už vypadá trochu unaveně, rozmačkám a zapracuji do těsta.
OdpovědětVymazatVčera jsem udělala podle tvého receptu brioškové šneky. Jen mi chyběl vanilkový extrakt, nahradila jsem ho vanilkou. Muž ráno u snídaně předl blahem.
Měj hezké dny.
Alenko, tak to jsem moc ráda, že se ti šneci povedly a manžel předl :o) U nás se přede taky :o)
VymazatExtrakt klidně lze nahradit vanilkou, bude to i voňavější. Děkuji za zprávu.
Také ti přeji krásné březnové dny. Jitka
Peču ho, máme ho rádi)))
OdpovědětVymazatJituš, máš nějakou změnu v komentování? Z tabletu mi komentáře k tobě nejdou psát, jde mi to jen z velkého pc (tam ale chodím málo).
Evi, o ničem nevím :o(
VymazatProhlídnu nastavení, taky mně komentování občas blbne. Tak snad to vyřešíme. Měj se. Jitka
To vypadá výborně
OdpovědětVymazat