úterý 12. dubna 2022

Móda do jarního povětří poprvé

Konečně... Letos si s námi počasí pohrává. Nějak mu trvá opustit mrazivá rána, studený vítr a sněhové přeháňky. Tento týden se to snad konečně zlomí a bude důvod odložit roláky, vysoké boty a teplé bundy. Jen to nebudu moc hrotit, jako můj syn, který jde ze zimní bundy málem do kraťasů. Porozhlédnu se po skříni a připravím si nové kombinace. Budu chtít asi něco i dokoupit, ale s rozmyslem. Důležitá je pro mne kvalita a variabilita. Kvalitní kousek vydrží roky a vždy před koupí přemýšlím k čemu se mně bude konkrétní kousek hodit.



Můj šatník je postavený na neutrálních barvách, které se dobře kombinují s výraznějšími barvami. Potíž je v tom, že těch jarních barev se mně výrazně nedostává. Než doplním jarní paletu, musím prozatím vystačit se zásobami, které mám. Jeden z důležitých kousků letošního jara budou šaty, které jsem už tady ukazovala. Doplním je svetrem v barvě šatů a riflovou bundou. S každým kouskem mají šaty trochu jiný styl a stávají se univerzálnějšími.





Šaty Max Mara Weekend, svetr Esprit, bunda Orsay

Lodičky Marsei


Tričko z loňska doplním letitými 3/4 kalhotami a kardiganem bez zapínání. Půjdu cestou tón v tónu nebo ostružinovou vyměním za světle béžovohnědý kardigan a taky se mně to líbí.




Triko z místního butiku, kalhoty mají asi 10 let, kardigan New Yorker


Kardigan s.Oliver

Mokasíny Geox


Oblíbenou a pohodlnou kombinaci riflí a pruhovaného trika s 3/4 rukávem jarně rozzářím sytě zeleným svetříkem. Neutrální základ si přímo říká o barevně výrazný doplněk. Stejně dobře by se hodil i červený nebo žlutý kousek.

 

Triko Hilfiger, rifle Esprit, svetr Gant, kabelka Bogner, lodičky Tamaris, šněrovací boty Picolinos, černé kožené tenisky Converse. 

Tento odstín zelené se nejvíc podobá realitě.




Mám ráda kousky od švédské firmy MARC O´POLO. Mají jednoduchý, ale vždy dobře padnoucí střih, použité kvalitní materiály i zpracování a jsou velmi ženské a neokoukané. V zimních slevách jsem koupila tuto halenku s drobnými kvítky a teď je nejlepší čas ji unosit. Do práce se hodí s jakýmikoli černými kalhotami. Na jarní výlet k nim obléknu džíny pohodlného střihu a oteplenou bundu.

 

Halenka Marc O´Polo, rifle Esprit, lodičky Tamaris, šněrovací boty Picolinos, černé kožené tenisky Converse, kabelka z místního butiku.



Bunda H&M


Jak je vidět, outfity zase tolik jarního espritu nemají. Potřebovala jsem nový impuls a jarní energii. Jak se mně povedly jarní nákupy a jak jsem nové kousky zkombinovala se základem šatníku? O tom zase příště...

 
A jen tak mimochodem: Nevím proč, ale k sukním a kalhotám výrobci v poslední době dávají textilní pásky. Většinou skončí někde ve skříni a nijak moc je nevyužívám. Vloni jsem je začala nosit jinak, než bylo původně ve výrobcově záměru. Nedávám je do poutek sukně či kalhot, ale uvážu je v pase přes tričko nebo halenku. S páskem i obyčejné bílé tričko má zajímavý detail, který zaujme. Ne každý vršek vypadá pěkně zasunutý do sukně, ale když jej nechám vytažený, tak to taky nemusí být to pravé ořechové. V tomto případě pásek zdůrazní pas a vytvaruje postavu. A konečně najde nějaké upotřebení.
 


Sukně Marks&Spencer, triko Camaieu, větší kabelka Itálie, crosbody Kara. Lodičky Marsei, baleríny Caprice, mokasíny Mozi (Humanic), tenisky Ara.


20 komentářů:

  1. Jitko, na mne už všechny kousky zasunuté do kalhot vypadají blbě ;-). Pásky přes vytažený vršek jsem zatím nezkoušela, nechávám všechno většinou volně (je to pohodlné a ledacos, resp. hlavně pneumatiky na břiše :( to skryje). Jinak se moc mi líbí ostružinový kardian, pruhované triko a zelený svetřík a ty šaty.
    Hezké dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo, já do sukní většinou zastrkávám, do kalhot někdy jen tak "napůl" :-)
      Bohužel ty střihy jsou teď takové neforemné, že udělat z nich něco, co aspoň trochu lichotí postavě není vůbec jednoduché.
      Přeji ti krásné jarní svátky v pohodě a zdraví. Jitka

      Vymazat
  2. Jituš,libi se mi všechny kombinace.Maš je krasně sladěne v přijemnych barvach.Kardigany jsem si oblibila a zrovna tak i riflovou bundičku,tu uz mam par let.
    Take se uz těšim až odhodime bundy.Manžel ten už šel včera do kraťasů a trika.
    Měj hezke dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, já jsem poměrně zimomřivá a tak se vždy hodí nějaký svetřík nebo kabátek. Kardigany a riflové bundy jsou nadčasové a hodí se skoro ke všemu.
      Přeji ti krásné jarní svátky v pohodě a zdraví. Jitka

      Vymazat
  3. Miluji Tvoje módní okénka. Vše krásné sladěné !
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, ještě bude jedno módní okenko :-)
      To mě bavilo hodně, ale teď jsem ve velikonočním módu. :-)
      Přeji ti krásné jarní svátky v pohodě a zdraví. Jitka

      Vymazat
  4. Dříve jsem také kombinovala A přemýšlela. Teď už chodím jen ve sportovním výjimečně mám slavnostnější oblečení, ale sukni už si beru jen když jdu na preventivku na gyn. Přeji krásné jarní dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, mě to baví od dětství a doufám, že ještě chvilku vydrží.
      Přeji ti krásné jarní svátky v pohodě a zdraví. Jitka

      Vymazat
  5. No krásné modely máš nachystané)))) Měla bych se inspirovat.
    Přeji krásné a poklidné Velikonoce:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, ty jsi taky vždy pěkně oblečená, je to jiný styl než ten můj, ale tobě sluší.
      Přeji ti krásné jarní svátky v pohodě a zdraví. Jitka

      Vymazat
  6. Max Mara šaty s džískou jsou oóch:)
    Nádhera. A kabely s konverzama supr! Pruhatý trika se nikdy neztratí. Kardigan z N.Y. moc pěkný,nakonec i v N.Y člověk najde něco pro sebe i když tam nakupuje hlavne moje dcera. Já trika a občas letní šatky. Máte to všechno pěkný.Zdraví Sylva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sylvo, moc děkuji. V N.Y. taky nakupuje spíš dcera trička. Kardigan mne zaujal barvou a zatím vypadá slušně. Já tam odsud asi nic jiného nemám, ale proč ne. Klidně kombinuji dražší i levnější věci. Hlavně, že se k sobě hodí barevně a stylově.
      Levnější věci kupuji hlavně v trendy barvách, o kterých vím, že dlouho nevydrží a tak mne tato "investice" tolik nebolí.
      Přeji krásné jarní svátky v pohodě a zdraví. Jitka

      Vymazat
  7. Jitu, musí být radost tě potkat. Jako vždycky jsou modely promyšlené, ladící, vkusné a elegantní.
    Nádhera! A ty šaty, ty se fakt povedly!
    Měj hezký zelený čtvrtek! Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, taky mám z šatů radost, už aby se i zrána oteplilo a užila jsem si jich. Předpovědi jsou slibné a tak se snad už dočkáme.
      Přeji ti požehnané Velikonoce. Jitka

      Vymazat
  8. Jituško, krásně vše sladěno. Neminula jsi se povoláním? Já pásky vždy nosila i přes topy. Měj pohodový den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, asi jo :-) Určitě by mě to víc bavilo než daně :-)
      Přeji ti krásné jarní svátky v pohodě a zdraví. Jitka

      Vymazat
  9. Jitu máte to moc pěkné! Strašně ráda tahle Vaše módní okénka prohlížím....spíš doslova studuju :-) Kombinace šatů a riflové bundy je báječná! A ten váš "místní butik" musí být terno....samé krásné věci z něj máte.
    Přeju krásné a radostné Velikonoční svátky a zdravím.
    Jitka z Brna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jitko, Váš komentář mě vždy moc potěší. "Místní butik" jsou vlastně čtyři místní prodejny s oblečením a doplňky. U nás ve městě se podnikatelky opravdu snaží a dají se tam najít moc pěkné věci.
      Také přeji pěkné jarní svátky a zdravím do Brna. Jitka

      Vymazat
  10. Dobrý den, úžasné modely, krásné nakombinované. Obdivuji vaši velikost, panenka je velice útlá. Odebrat 30,0 kg váhy a udržet si ji no úžasné!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mnohokrát děkuji. Krejčovská panna má velikost tak 34/36, já mám spíš 36/38, takže nejsem až tak útlá. A můžu říct, že je to každodenní boj.
      Mějte pěkné a pohodové svátky. Jitka

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře.