středa 9. března 2022

Letem mým kosmetickým světem

Dnes tu mám několik tipů na kosmetiku, kterou jsem objevila dávno i nedávno a ráda ji doporučím. Zub času se podepisuje i na mě a tak je nutné házet mu nějaké klacky pod nohy.




Pleť

Ráda a pravidelně používám pleťové masky. Kupuji je převážně v DM drogerii a vybírám hlavně rozjasňující, vypínací a ty, které slibují omlazení pleti. Vyhovují mně i masky z Dermacolu. Řekla bych, že větší efekt mají ty textilní a ty s označením Boost. Výborná byla i krémová maska v kelímku Neutrogena, ta se ale tady zatím koupit nedá (Drogerie Müller, Německo). 

Týden před nějakou významnou událostí jako je větší oslava, dovolená apod. používám denně koncentráty z DM.

   

Masky střídám a zkouším různé typy. Ráno si ale najdu chvilku na 3 minutovou čistící masku od Havlíka. 



Masek je v obchodech velký výběr, co ale na našem trhu postrádám, jsou masky na oční okolí. V poslední době mě trápí kruhy pod očima a pro okamžitý vypínací efekt se mně osvědčily zlaté hydrogenní náplasti z DM. Sice vypadám 15 minut skoro jako robot ze Star Wars a doma zaujmu i kocoura, ale třeba před návštěvou divadla zázračně omládnu 😉. V Německu nebo Rakousku (pokud se tam dostanu) si kupuji pěstící masku kolem očí a rtů. Stojí kolem jednoho eura a balení je na čtyři použití. Ty mám moc ráda.


 


Na odlíčení každý večer používám pleťové mléko a pleťovou vodu. Střídám mléko L´Oréal a Ziaja (kosmetika z kozího mléka). Přestala jsem používat micelární vody a vrátila jsem se k pleťovým. Je tedy už skoro nemožné najít nemicelárku, ale DM má ve své Balea řadě výbornou pleťovou vodu s extraktem z mandlových květů. K šetrnému odstranění nečistot používám jak vatové, tak textilní tamponky a vyhovuje mně i přírodní houbička.




Krémy moc nestřídám, jsem věrná kosmetice Havlíkova přírodní apotéka. Na noc je doplňuji Opunciovým olejem, který jsem objevila také v DM v Bio oddělení. Je nemastný s liftingovým efektem. Ten si určitě ještě koupím. Pod denní krém asi měsíc používám oční sérum Revox z parfumerie Douglas. Stálo 179 Kč a s poměrem cena - výkon jsem spokojená. 

Na běžné denní nošení dávám přednost BB krémům a střídám na léto lehčí Max Factor Miracle Second Skin odstín 04 Light medium a na zimu o něco více krycí, ale stále lehký minerální Blend od Vichy, odstín 06 Ocher. Oba barevně sjednotí pleť, jsou hydratační s ochranným faktorem a vydrží celý den bez oprav.




K různým kamuflážím používám už přes dvacet let rozjasňovač v peru YSL Touche Eclat. Na běžné nošení jej celkem zdatně zastoupí L´Oréal True Match odstín Ivory Beige. Dávám jej hlavně pod oči, ale můžete s ním rozjasnit i T-zónu. Stejně tak i s Luminizerem od Sephory. Ten se navíc lehounce třpytí a vypadá to moc pěkně.




V době respirátorové jsem přestala používat rtěnky a lesky na rty, ty jsem nahradila intenzivní péčí od Balei nebo Weledy. Na jaro si už ale chystám trojici lesků (ArtDeco, L´Oréal a Lancome), které vypadají přirozeně a nevysušují rty.




Vlasy

Na podzim se kvalita mých vlasů prudce zhoršila. Mé jemné vlasy se staly ještě jemnější, objem a účes nevydržel ani cestu do práce a co mne opravdu vyděsilo, bylo řídnutí. Na doporučení Baby Slovákové jsem zakoupila šampon, kondicionér a hlavně vlasovou vodu Klorane a už po dvou měsících jsem začala pozorovat změny. Po půl roce používání se vlasy zahustily, účes drží bez problému i druhý den a jsou celkově pevnější. 

 

Za 6 měsíců používání jsem spotřebovala polovinu lahvičky šamponu. Kondicionér mám taky stále ten první. Vlasová voda (používám 3x týdně) vydrží asi 2-3 měsíce.

Tělová kosmetika

Při nákupu kosmetiky na e-shopech se vždy podívám i na nabídku sprchových gelů a krémů na ruce. Těch mám největší spotřebu a tak si je kupuji průběžně do zásoby. V poslední době se mně dost líbí sprcháče a krémy od firmy Kneipp. Dlouhodobě jsem spokojená i se sprchovým gelem Spiri Time z Notina. Mám ráda citrusové vůně a tohoto už mám několikáté balení. Zaujal mne tam i krém na ruce s vůní kořeněných pomerančových květů.




Na suchou pokožku se mně osvědčil multifunkční suchý olej Nuxe, na ten nedám dopustit. Na letní dovolenou si beru variantu se zlatými třpytkami. Na opálené pokožce udělá krásný efekt středomořské bohyně. No, kdo by to nechtěl?




Antiperspiranty už dávno nepoužívám. Jsem maximálně spokojena s přírodním deodorantem Salt of the Earth. Stačí ráno použít navlhčený tuhý krystalový deodorant a do večerního sprchování mám pokoj. Když jsem o víkendu doma a chci alespoň trochu vonět aniž bych sáhla po toaletce, používám z lékárny Body deodorant s vůní bergamotu a limetky.




Pokud jste ještě nevyzkoušely laky na nehty Essie (prodává DM), tak to udělejte. Vydrží minimálně týden a škála barev je velmi bohatá. Mně se líbí přirozeně působící Sugar daddy nebo metalický Penny talk. V parfumerii Fann si ještě kupuji švýcarské laky Mavala. Ty sice nevydrží tak dlouho a většinou jsou to limitované kolekce, ale pokud chcete něco, co nenosí každý, tak tady si vyberete. Já miluji jejich perleťově stříbrné odstíny. Nehty s nimi vypadají velmi elegantně. 




 

A jen tak mimochodem: Jedna moudrá žena (mám dojem, že to byla moje sestra) řekla hlubokou pravdu: " Po čtyřicítce se každá musí rozhodnout... buď vrásky nebo špeky." 😀 Já se snažím k tomu přistoupit stylem chytré horákyně a oboje udržet tak nějak na půl cesty. Pokud máte nějaké osvědčené tipy, budu ráda, když se o ně podělíte třeba v komentářích.

 

 

14 komentářů:

  1. Diky že jsi nas provedla kosmetickým světem.Myslim,že si některe přípravky opišu.Chtělo by to zvýšit peči.Nějake masky poživam,ale zkusim ty tvoje.
    Jituško,hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, rádo se stalo. Masky je dobré vyzkoušet různé, ne každá sedne každému.
      Přeji ti pěkné odpoledne. Jitka

      Vymazat
  2. Jitko, ráda jsem nakoukla na tvou kosmetickou poličku. Zaujala mne pleťová voda z DMka (používám ze stejné řady odličovač na oči a jsem spokojená), sprcháč s citrusouvou vůní a deodorant s vůní bergamotu a limetky. A pak vlasová kosmetika Klorane - mám pocit, že kvalita mých vlasů jde taky někam k šípku, tak bych ji možná mohla vyzkoušet... Teď jsem si koupila vlasové sérum od YR (ale jsem strašně zapomnětlivá, pokud jde o používání) a nějaké tabletky na posílení vlasů, tak uvidím, co udělají ty. A kdyžtak pak někde mrknu po Klorane...
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo, francouzská kosmetika Klorane se prodává v lékárně nebo na netu - abych doplnila informace. Minimálně tu vlasovou vodu doporučuji po mytí vyzkoušet. Taky beru různé vitamíny nebo používám i v mírové době vlasová séra, ale tady to chtělo něco silnějšího.
      Taky ti přeji pěkný den. Jitka

      Vymazat
  3. ituško, děkuji za nahlédnutí do tvého kosmetického kufříku a poličky. Některé produkty znám osobně, některé jen od vidění. Připomněla si mi, že jsem dostala olej Nuxe a vlastně nevím, jestli budu za bohyni nebo ne :o) Co opravdu neznám je vlasová kosmetika. Po covidu to byl docela děs, padání vlasů mě hodně vyděsilo...Už to je dobře, ale vždycky je co zlepšovat.
    Měj pokud možno hezký slunečný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, já si budu určitě na léto kupovat Nuxe se třpytkami. Vydrží hodně dlouho a líbí se mně ten efekt. Padání vlasů nás trápí asi všechny, důsledky věku, nemocí, úbytek hormonů. Já jsem ráda, že jsem se do tohoto boje pustila a jsou vidět výsledky.
      Pěkné už skoro jarní odpoledne. Jitka

      Vymazat
  4. Se zaujetím jsem si prohlédla Tvoje kosmetické zásoby. Musím to prozkoumat a třeba se něčím budu inspirovat. I když můj čas, kdy jsem chtěla být ze všech nejkrásnější, je už za mnou :-).
    Klidný den, Jitko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, nejkrásnější jsem snad ani nikdy nechtěla být... mám zrcadlo a soudnost :-), ale proč ty roky trochu nezmizíkovat, když jsou možnosti. A hlavně, nikdy není pozdě.
      Měj pěkné odpoledne. Jitka

      Vymazat
  5. Dobrý den, moc děkuji za procházku kosmetikou. Prosím, jak si udržujeme postavu, jaké potraviny, porce děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den,
      ach to bude na dlouho... :-)
      Prvně - od puberty bojuji s váhou. Jsem ten typ, který lehce přibírá a navíc se poslední dva roky přidaly problémy se štítnou žlázou. To znamená, že boj je to těžký. Asi před pěti lety jsem si řekla dost a začala s tím důsledně bojovat. Zhubla jsem postupně skoro 30 kg a v novém těle se mně opravdu moc líbí, ale udržet si váhu je boj stejně těžký jako zhubnout.
      Za druhé - nevím, jestli se můj jídelníček dá aplikovat všeobecně, já jsem si jej postupně sestavila, podle toho, jak to mému tělu vyhovuje, jak to zvládám časově apod. Jím po 3 hodinách, po 20 hod. se snažím už do sebe nic necpat, ale bílý střik si s manželem občas dám. Piji hodně (2-3 l) neslazené bylinkové čaje a Magnezku. Kafe prostě musím, to bych den nedala, mám nízký tlak, ale ze 4 káv jsem se už dostala jen na dvě denně - bez cukru, bez mléka - dobré preso. Jídlo si chystám večer na druhý den a nosím si do práce krabičky. Porce nedělám velké, ale zase ne úplně malé, abych neměla hned za chvíli hlad.
      Snídám domácí bílý jogurt se semínky a ovocem.
      Dopolední svačina: velká krabička zeleniny a nějaký sýr - Mozzarella, Cottage, Ricotta.
      Oběd: Pokud si vezmu to, co vařím pro rodinu, tak menší porci. Většinou kuřecí, krůtí, rybu, ale i hovězí a vzácně vepřové. K tomu dvě lžíce přílohy (rýže, brambory), pokud si beru těstoviny tak třeba konjakové, nemají skoro žádné kalorie a jíst se to dá. Mají je v Tescu. Vždycky k tomu mám zase hodně čerstvé nebo vařené zeleniny.
      Odpolední svačina: Skyr a špaldové lupínky. K ochucení Skyru používám fitness kapky Flavdrops, to je super věc. Je hodně příchutí a zase bez kalorií. Když nestíhám, ták sáhnu po proteinové tyčince, ale je mezi nimi velký rozdíl, tak je potřeba číst.
      Večeře: to je vždycky problém a zkouška sebeovládání. Střídám saláty, v zimě polévky, dám si k tomu i dobré pečivo, jen ne moc. Uzeniny skoro nejím, spíš vajíčka, sýry a opět zeleninu, třeba i nějakou nakládanou.
      Hřeším samozřejmě taky, jsem jen člověk. V neděli si k snídani dám tousty s citrusovou marmeládou, k obědu skleničku lehké Pepsi... Ráda peču, ale dám si k odpolední kávě jen jeden kousek buchty nebo něčeho jiného. V tom jsem důsledná. Místo cukru často používám Xylitol (z Lidlu) nebo čekankový sirup.
      A za třetí: mám sedavé zaměstnání a tak se snažím všude, kam to jde chodit pěšky a cvičím pilates. To je zase individuální, nebaví mě zumba nebo jóga. Teď se kvůli práci na cvičení moc nedostanu a už je to na zádech poznat.
      No, je to dlouhé :-)
      Tak se snad z toho trochu vyznáte. Když budete potřebovat, klidně napište, ale nejsem žádný odborník a taky zkouším.
      Přeji hodně úspěchu. Jitka

      Vymazat
    2. Děkuji moc za odpověď, krasne jste vše sepsala a podělila,hezký víkend.

      Vymazat
  6. Tak to bylo příjemné ranní počteníčko při kafíčku. Zkusím Klorane,díky za tip.Prořídly mi vlasy,i cop jsem ustřihla. Měla jsem vždycky háro:),ale s 45 se to změnilo,zřejmě hormonální změny.Já ještě nedám dopustit na tělové mléko a čistící gel Bioderma. Přeji slunečné dny. Sylva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sylvo, já jsem taky s vlasy neměla problémy, byly husté a dobře držely. Problémy začaly před padesátkou a na podzim jsem už byla zoufalá. Teď jsem spokojená. Ostříhání chválím. Nelíbí se mně dámy v letech s dlouhými vlasy. Kratší účes i omladí tvář.
      Biodermu jsem jeden čas taky používala a byla jsem spokojená.
      Pěkný konec týdne. Jitka

      Vymazat
  7. Jituško, moc pěkná procházka s prezentací kosmetiky. Zaujala mě hlavně ta vlasová kosmetika. Měj klidný pátek.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře.