čtvrtek 31. března 2022

Březnové dny

Letošní jaro jsme si mnozí představovali jinak. Těšili jsme se na odchod covidu, na život bez roušek a pandemických omezení, na to, že se nám vrátí naše dřívější všední dny bez statistik o počtu nakažených. Nepočítali jsme s válkou na Ukrajině a vším tím stresem a utrpením, které ji doprovází. A ani covid se nás nechce pustit tak, jak bychom si představovali. V březnu naštěstí aspoň končí roční závěrkové práce a budeme mít v práci mírně volněji. Zase bude čas na příjemnější činnosti, které musely počkat. Těším se na výlety, zahradu a doufám, že i na cvičení. A jaký byl ten můj letošní březen?

 

Od manžela jsem dostala k MDŽ růžičku.

 

Vyzkoušela jsem masážní lehátko a ulevila zádům. Udělala jsem si několik různě velkých radostí. Čajový balíček ze Sonnentoru byl jednou z nich.




Další balíček přišel z Bella Rose s nádobím Mynte od dánské firmy IB Laursen, které mám moc ráda. Dávám mu přednost před Green Gate. Má jednodušší design a je mému srdci bližší. Tentokrát jsem vybrala krásnou jarní zelenou. 




 
Zelená barva se vůbec v mém životě objevuje čím dál častěji. Při kontrole šatní skříně jsem zjistila, že mé oblečení je hodně v tlumených barvách a nic v jásavě jarních barvách nemám. Tlumené barvy jsou fajn jako základ, ale mít takový celý  outfit je celkem nuda. A tak se nedalo nic dělat a pár jarních kousků jsem dokoupila. Jak celá jarní módní mise dopadla, se rozepíšu někdy příště. 





Jak už jsem psala minule, hodně času jsem věnovala zahradě, terase a skleníku. Na začátku sezóny je práce vždy nejvíc a odměna za vynaložené úsilí je uspokojivá. Radost mně udělají uklizené záhony, rašící květiny i první květy. 





Ráda sedávám na terase s kávou, časopisem nebo jen tak a mám radost, jak vše prospívá. V březnu celou rodinu vytáhl na terasu i neobvyklý západ slunce, ovlivněný pouštním pískem.



Radost si dělám i pečením dobrot. Vyzkoušela jsem nějaké nové recepty a z těch osvědčených jsem pekla jablečné muffiny a ovocný koláč se zakysanou smetanou. Vše v rámci likvidace zásob ovoce z loňské sezóny.

 



Jídelní stůl jsem v březnu "oblékla" do optimistické žluté. Bylo to potřeba. 





Březen patří Morcheebě. Není to moc známá hudební skupina, i já jsem se o její existenci dozvěděla z podkreslení fashion videa firmy Comma, ale mám je moc ráda a během let se k jejich CD často vracím. 




A jen tak mimochodem: Peče celá země. Sleduji druhou řadu a čím dál víc jsem přesvědčená, že to není soutěž pro každého, kdo umí něco upéct. Fandím soutěžícím a už mám i tip na vítěze. Samozřejmě, že si tisknu recepty, které mne zaujmou a chci je vyzkoušet.








14 komentářů:

  1. Moc hezké shrnutí měsíce března. Hezké doplňky do šatníku, poklízela zahrada po zimě,první květy, růžička od manžela, to vše dělá dny příjemnější a hezčí. Přeji ti krásný poslední březnový den a příjemný vstup do měsíce dubna.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, děkuji za milý komentář a také ti přeji pěkné a snad už i teplejší dubnové dny.
      Zdravím. Jitka

      Vymazat
  2. Jituško,krásně jsi shrnula měsíc a na nic si nezapomněla.Od všeho něco.Je to fajn si na konci měsíce připomenout a vyzdvihnout věci,které byly nějak důležité a zajímavé.Začínám o tom taky uvažovat.Někdy si říkám,měsíc je pryč a nic zvláštního se nedělo a když zapřemýšlím,není to pravda.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, děkuji. Vzhledem k tomu co se děje, si musím užívat a připomínat obyčejné malé radosti. Jinak je to k zbláznění. Není to špatná věc takovéto shrnutí, ani maličkosti pak nezapadnou.
      Měj pěkný začátek dubna. Jitka

      Vymazat
  3. Jitko, hezké březnové shrnutí. I možná v kontextu s válkou na Ukrajině si člověk uvědomí, že i když je třeba pracovně hektický, tak v něm bylo i spousta radostí. A taky to, jak málo stačí, aby bylo všechno jinak. Vždyť ty mámy, co dneska spí s dětmi v tělocvičnách, ještě před nedávnem žily takový ten obyčejný život s malými radostmi jako my... Je mi z toho smutno a úzko.
    Ale zpátky k tomu veselejšímu - taky sleduju Peče celá země (prošvihla jsem tedy druhý díl, protože jsme byli v Mariánkách a tam jsme si za celý pobyt televizi tedy nepustili ;-)). Líbí se mi tvá fotka západu slunce i převlečený stůl (já měním stůl jen na Vánoce, jinak máme pořád to stejné prostírání).
    Přeju krásný duben, ať ti v něm zahrada dělá radost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo, ano... teď jsem to psala Jitce. Je to tak. Stresu je kolem čím dál víc a je nutné prožít i něco, co potěší. Pečení je jednou z mých víkendových radostí a to v TV taky. Líbí se mně, že tam nejsou intriky jako v jiných soutěžích, které z tohoto důvodu nesleduji. Naopak si pomáhají. Což už je dnes téměř neznámá věc.
      Děkuji a měj se pěkně. Jitka

      Vymazat
  4. Jitu, hezké ohlédnutí za uplynulým měsícem. Napsala si to přesně, mysleli jsme si, že nic horšího než roky strachu a izolace s covidem nemůže přijít.
    Moc se mi líbí nádobí, co si nakoupila - koukala jsem po stejném, jenže já jen pokukovala, ty si konala... Zase nám zbývají jen ty malé radosti, ale jsou nutné.
    Moc tě zdravím a přeji příjemný víkend. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, děkuji za milá a povzbudivá slova. Je to tak, aspoň ty malé radosti si musíme dopřát. Četla jsem u Haničky, že máš ráda Mynte, jako já :-)
      Posílám pozdravy a přeji nějaké milé radosti. Jitka

      Vymazat
  5. Krásný měsíc :) Zaujal mě čajový balíček, od Sonnentoru mám vyzkoušený pouze jeden druh... nějaký pro dobré ráno, určitě vyzkouším další. A koláče a muffinky vypadají moc dobře, dala bych si ke kafíčku.
    Krásný víkend přeji :)

    Můj život ve slovech

    Můj knižní ráj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, Sonnentor kupuji často a i ráda jezdím do Čejkovic, kde mají sídlo. Je tam prodejna s kompletním sortimentem, báječná čajovna-kavárna, možnost prohlídky výrobny a další příjemnosti. Vždy se tam moc těším.
      Děkuji za návštěvu a přeji pěkné jarní dny. Jitka

      Vymazat
  6. Pečení obdivuji...tvoje i to televizní a vítězný tip taky mám:-)))
    Měla jsi zajímavý měsíc, tak ať je i takový duben. Přeji poklidné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, jsou to jednoduché recepty... nasypeš, zamícháš, upečeš. To v TV je jiný level :-)
      Děkuji a také ti přeji pohodové dubnové dny. Jitka

      Vymazat
  7. Jituško, pěkně si shrnula svůj březen. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, děkuji za milá slova a přeji ti krásný rozjezd nového týdne. Jitka

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře.