pondělí 31. ledna 2022

Lednové dny

Byly tak jako i jiné roky hodně pracovní. Nejsledovanější pořad na TV Microsoft byl Excel, Teams a občas i starý dobrý Word. 




Práce s lidmi je zajímavá, jen rok od roku náročnější. Nechci nikoho urazit, ale kam si myslíte, že se podepíše většina našich zaměstnanců, když jim pošleme formulář s návodem a tímto vyplněným vzorem? No do té správné kolonky NÉÉÉ!




V poslední době se hromadí tak bizardní historky, že si snad koupím tlustý sešit a začnu psát paměti. Doufám, že se ve zdraví dožiju důchodu, ale jak jsem psala... snažím se kontrolovat, nerozčilovat se a nereagovat na každou blbost, se kterou za mnou přijdou.  Bohatě si vystačím s tím, co po nás chtějí ministerstva a jim podřízené úřady. Neustálé změny a další nové požadavky, které po nás chtějí, z nás udělaly Franty Kocourky - Furt ve střehu! 




Mým obrovským štěstím je domov, milující rodina a spolehlivé, inspirativní kamarádky. 


Kytka k narozeninám, svátkům nebo výročí potěší, ale je tak nějak očekávaná. Kytka od manžela jen tak... to je moc milé! 


Konečně jsem se naučila nenosit si pracovní starosti domů. Co jsem se nenaučila, je pořádně odpočívat. A taky se mně ani letos nepodařilo kocourovi vysvětlit, že ten koš je na časopisy.

 




Co mně jde asi nejlíp, je relaxovat nějakou činností, které mě uspokojuje a přináší mně radost. Na zahradě je teď klid, ale malou kontrolní procházku si nenechám ujít.





V lednu - jak jsem už psala - jsme i trochu tvořili a z výsledku jsem měla opravdu dobrý pocit. Nejsem žádná tvořilka a tak všechno, co vypadá aspoň trochu k světu je pohlazení po duši.



Ptačí hnízdo už rozkvetlo a provonělo jídelnu.
 

A nebyla bych to já, kdybych nepekla a nevařila. Peču lety osvědčené recepty, ale snad ještě raději zkouším nové. V lednu nám moc chutnal tříkrálový koláč, k tomu se určitě vrátím dřív, než zas až na Tři krále. 




Mou další velkou zálibou je cestování, které jsme ale v lednu zrušili a víc se procházeli městem a okolím. Velkou událostí a překvapením bylo nové nasvícení zámku. Snažím se je fotit z různých koutů města, ale výsledky zatím nejsou publikovatelné. I focení se chceme s manželem víc věnovat a zdokonalit svůj pohled na svět přes objektiv foťáku.
 



A konečně... leden patří Carle!
Carlu Bruni poslouchám už roky. Její Quelqu´un m´a dit mám nastavené jako vyzvánění v mobilu. Nejen že je to krásná ženská s nádherně zasněným hlasem, ale navíc zpívá francouzsky... Ooh La La.







A jen tak mimochodem: Jsem si letos zakázala krimi seriály. Nesleduji ani Devadesátky ani Stíny v mlze. Novu a Primu nesleduji vůbec. Doufám, že to vydržím co nejdéle. Napětí a stresu mám kolem sebe dost a nebudu si další uměle přidělávat. 

Potěšil mě anglický seriál podle Jamese Herriota Všechny velké a malé bytosti. Od stejných tvůrců jsem už dřív sledovala laskavý humor v seriálu Durrellovi. Těším se na každé sobotní dopoledne a výlety po anglickém venkově.




Už ne tak vtipný, ale přemýšleníhodný, je italský film Naprostí cizinci. Zajímavě a neobvykle pojatý příběh čtyř přátel a jejich rodin, kterým se jednoho večera, díky neobvyklé hře s mobilními telefony, změní životy. Určitě doporučuji.



Doufám, že vás ten včerejší fičák příliš nerozcuchal a budu se těšit na únor.



12 komentářů:

  1. Jitko, hezké lednové shrnutí. Seriál podle Herriota mi nějak unikl, a to jsem kdysi přečetla snad všechny jeho knížky.
    Hezký den

    P.S. Víš, co mi leží neodevzdané v práci na stole? Prohlášení poplatníka (vyplnila jsem a neodnesla na mzdovku, že tam skočím druhý den - a druhý den jsem byla v karanténě...)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo, tak to rychle naprav :-) Touto dobou jsou už všechny mzdovky dost nervéz :-)
      Doufám, že je vše ok a brzy bude po karanténě.
      Jitka

      Vymazat
  2. Excelem a Wordem si mně připomněla časy,kdy jsem se v nich mořila s různými tabulkami o čerpání rozpočtu,nějak jsem si s něma nerozuměla.
    Pracovní stresy je potřeba vyvažovat něčím příjemným.Já sice už pracovní stresy nemám,ale občas mi lezou na nervy chlapi doma.Tak se seberu a jdu ke kamarádce a nebo k sestře a častěji si jdu koupit něco na sebe.A už toho mám tolik,že mám obavy,abych to unosila.
    Jituško,měj hezký večer a oěkné dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, Excel i chlapi vyjdou na stejno :-) Nerozumíš jim a jen tě rozčilují :-)
      A že bys neunosila pěkné oblečení nemám strach, bude jaro a spousta příležitostí.
      Pěkný večer. Jitka

      Vymazat
  3. Jituško, daně a účetnictví je pro mě skutečně krajina neprobádaná a ani ji bádat nebudu. Tolik změn se snad nedá odsledovat. Moc rádi vše necháváme na našem daňovém poradci, i když mě těší, když slyším, že dávám doklady vzorně připravené a v pořádku. Jo a podepisuji se přesně tam, kde mám křížek :o)
    Váš kocour mě moc pobavil, oni chlupáči dobře vědí, jak si udělat pohodlíčko :o)
    Anglické seriály mám taky moc ráda, teď si občas dám Panství Downton.
    Měj hezké únorové dny, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, tak to jsi jedna z mála spolehlivých a pečlivých duší. Pochvalu člověk vždy rád slyší, že?
      Downton jsme s Magdalenkou sledovaly vloni. Moc se nám líbil, jen některé postavy umřely moc brzy :-(
      Klidný večer. Jitka

      Vymazat
  4. Moc příjemné lednové shrnutí.
    Taky současné krimi seriály nesleduji,být stále vtažená do atmosféry, kterou nabízejí,se mi tedy nechce. To si raději čtu. Ale občas se na televizi dívám. Anglické seriály mám taky ráda.
    Hezký den, Jitko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  5. Myslím, že bych mohla též vyprávět))) Někdy se v práci nestačím divit. A Carla je taky moje)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, v poslední době asi máme všichni nějaké prapodivné historky, které nám hlava nebere.
      Carla je kouzelná, jen toho exprezidenta Sarkoziho nechápu.
      Měj se hezky. Jitka

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře.