pátek 23. října 2020

Burčák, svařák, rum

Dnešní nabídka: burčák, svařák, rum. Tentokrát nebudu obdivovat jejich chuť, ale barvu (ó jaké zklamání 😀). 
Žlutavá barva burčáku, bordó odstíny svařeného vína a všechny rumové odstíny hnědé a zlaté ... byl by hřích je v tomto období nezařadit do svého šatníku. Podzimní příroda nabízí jedinečnou paletu barev a já se nebojím od ní opisovat. Barevnost je to umírněná, zklidňující, navozující pohodu a kdo to v dnešní šílené době nepotřebuje? 
Loňské podzimní kombinace (více zde) jsem letos doplnila barevně ladícími kousky. Nebylo třeba velkých nákupů. Mám v zásobě univerzální kalhoty, sukně, svetry, boty, kabelky a pak už jen kombinuji s trendy sezónními kousky. Buduji si tak kompaktní variabilní šatník, který šetří čas i peníze a ocením jej třeba při cestování s malým zavazadlem. 

Hnědá už od pohledu zahřeje a to je pro mne, zimomřivce, důležitá deviza. Umocnila jsem to ještě vlněným svetrem, kterého hodně užiju. Barevně se k němu hodí decentní tričko z Espritu. Zkombinovat se dají s džínami, černými nebo hnědými kalhotami anebo s trendy kostkovanými kalhotami.
Na dovolené jsem objevila španělskou značku bot Pikolinos a z jejich kožených mokasínů jsem nadšená. Ve svém věku upřednostňuji pohodlí a když ještě k tomu krásně vypadají, dlouho neváhám.  

Svetr a tričko Esprit, kalhoty Lindex, mokasíny Pikolinos, kožená kabelka z Itálie.

 


Už nějaký ten pátek mám modrou plisovanou sukni, ke které nosím modro-hnědou halenku. Nemohla jsem sehnat hnědý kardigan a letos to konečně klaplo. Doplněno univerzální koženou kabelkou a basic lodičkami. Kabelku jsem dostala od manžela k padesátinám a tahám ji furt a ke všemu.



Halenka a sukně s.Oliver, svetr Esprit, lodičky Tamaris, italská kožená kabelka.

A hnědý svetr potřetí. Okrové svetříky mám dva a v kombinaci se svetrem se mně líbí. Nosím k nim kostkovanou kalhotovou sukni a baleríny, nebo když se ochladí, hnědé kotníkové kozačky. Špatné počasí mě nerozhodí, jsem připravená.

Svetřík a kalhotová sukně F&F, svetr Esprit, kotníkové kozačky Botovo.cz, italská kožená kabelka, jantarový náramek z Krakova.



Žlutou mám moc ráda, rozzáří můj unavený obličej - tedy aspoň doufám. Stačí, jako tady, kousek u krku a hned se celý outfit rozsvítí. Nemám moc ráda oversize oblečení, nesluší mně. Tento šedý svetr je ještě tak na hraně a k vrstvení, které mám ráda, se hodí báječně. A z čeho mám radost, jsou kalhoty. Pohodlné mrkváče, kterým se teď bůhví proč říká balonové kalhoty, zakryjí má baculatá stehýnka. Střih až do pasu navíc udělá z mých nohou nohy Adriany Sklenaříkové 😊. My hrušky tento typ kalhot zbožňujeme, sláva, že je zpět. Už jsem ty slimky s nízkým pasem nenáviděla. 

Svetr a tílko nevím, kalhoty Esprit, kotníkové kozačky Botovo.cz, kabelka z Itálie, jantarový náramek z Krakova.



A poslední kousek dohněda. V místním butiku jsem koupila tento svetřík, líbila se mně barva a je z měkoučce příjemného materiálu. Líbí se mně k němu olympijský náhrdelník od kamarádky. Některé kroužky jsou v měděné barvě a se svetříkem tvoří pěknou kombinaci.

Svetřík z místního butiku, kalhotová sukně F&F, kabelka Comma, mokasíny Pikolinos.



Vínová neboli bordó je moje nejka. Moc dobře se s ní pracuje a pozvedne každý outfit. Letos jsem si přikoupila tričko, které je v hezkém odstínu vínové a je moc slušivé. Ostatní věci jsou ze zásob. Široké riflové třičtvrťáky jsou už v mém základu, stejně jako svetřík a šedé kotníkové boty.

Rifle Tom Tailor, svetřík od kamarádky, tričko s.Oliver, řetízek Swarovski z Wattens, boty Primark, kabelka Esprit. 




Druhá bordó kombinace je spíš pracovní. Opět jsem základní kousky, jako jsou černé krátké kalhoty, černá kabelka a mokasíny, doplnila halenkou, která barevně koresponduje se zbytkem outfitu. 

Halenka s.Oliver, kalhoty staré, italská kožená kabelka, mokasíny Geox.



I když je tento podzim jiný než všechny předcházející, nemíním rezignovat a vzhled neřešit. Je to můj psychologický boj s coronavirem.


A jen tak mimochodem: Z fotek je patrné, že mám ráda cingrlata 😊. Zvlášť v poslední době módní náramky mě baví moc. Mám různé, z obyčejných korálků i z minerálů. Barevně doladí outfit, nestojí majlant a jsou tak ženské. Kupuji je často na Fleru nebo mně občas nějaký pěkný padne do oka v obchodě. Nějaké jsem i dostala od kamarádek nebo kolegyň a přijde mně to jako dobrý nápad. 
K mým podzimním outfitům jsem letos dokoupila náramky z achátu, slunečního kamene a hematitu. Jantarový náhrdelník doplní náramek z výletu do Krakova. A k podzimnímu času se mně moc líbí dřevitá vůně Bottega Veneta. 




24 komentářů:

  1. Jituško, krásné kousky sis pořídila. Kochala jsem se. Měj klidnou sobotu.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný šatník ! Radost pohledět.
    Klidnou sobotu!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Jituš,původně jsem myslela dle nadpisu,že nám představíš alkohol.To jsem si říkala,já nepiju,co k tomu napíšu.A ono je to o módě a to je jiná.Móda mě vždy bavila a baví i teď.
    Máš všechno krásně sladěné.Vesta na zapínání se mi moc líbí,mám jich několik,jsou mé oblíbené.Zajímavé jsou i široké kalhoty.Musí být hodně pohodlné.Mně by asi nešly,jsem malá.
    V takovém oblečení musíš být šik a kočka.
    Měj hezký víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, já taky nejsem vysoká. Chce to vyzkoušet a u širokých + krátkých kalhot vychytat správnou (lichotivou) délku. Pomůžou i podpatky.
      Móda mě baví od mala a když vím, že bude v práci něco nepříjemného, vystajluju se a hned je den příjemnější :-)
      Krásnou neděli. Jitka

      Vymazat
  4. Jitko, to je úžasná přehlídka, krásně jsi vše k sobě sladila. Užila jsem si tvé kolekce podzimního oblečení, já s tím mám strašný problém. Někdy nevím, co k čemu použít a mám pocit, že nemám co na sebe. :o)
    Přeji fajn sobotu. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, já nemívám pocit, že nemám co na sebe. Spíš stojím u skříně a nevím co si vybrat, na co budu mít druhý den náladu a co bude odpovídat počasí. Ale vždycky to nějak dopadne ... nahatá jsem ještě nikdy nešla :-)
      Měj krásný sobotní večer. Jitka

      Vymazat
  5. Jitu, kochám se! Mám ráda sladěné, promyšlené oblečení. Podzimní tóny, to jsou mé barvy, tak si tu jezdím fotkami hore dole :o) Naprosto unešená jsem z mokasínů hned u prvního modelu. V těch se musí chodit!
    Měj hezký víkend, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, mokasíny jsou jako papuče. Podobné měli v Českém Krumlově, jen neměli moji velikost. Vygooglila jsem si tyto a jsem na výsost spokojená. Podzimní barvy jsou nejkrásnější, stále chodím po zahradě a kochám se žloutnoucím listím :-)
      Užij si volné dny. Jitka

      Vymazat
  6. Tak pro mne by byla super ta kalhotová sukně, po té toužím už od učňáku. Jinak barevnost kterou ty máš ráda je pro mne zas ta nejhorší. Tedy ne že by ty kousky nebyly hezké, ale já prostě hnědou v oblečení, obuvi a kabelkách nezkousnu. Tu hořčicovou už spíš. Ovšem bordó a šedá to je už něco jiného. Ten poslední svetřík bych brala tedy v jiné barevnosti, ale tenhle polorolák je moje oblíbená věc. Umíš to skvěle kombinovat, klobouk dolů....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, každý máme svého favorita. Já jsem nikdy neměla nic oranžového a vůbec si to neumím představit. S hnědou se musí opatrně a málo, když je jí hodně, působí na mě babkovsky :-)
      Kalhotová sukně je úžasně pohodlná, v osmdesátkách to byl hit, vzpomínám si, ale neměla jsem ji. Až teď a jsem spokojená, pohodlná, nemačká se. Tato je z Tesca za dvě stovky.
      Pěkný večer. Jitka

      Vymazat
    2. Já měla na sobě jen jednou oranžový svetr do véčka přes bílou košili. No když jsem se viděla na fotce tak okamžitě letěl. Já jsem kalhoťák, takže spíš preferuju kalhotové kostýmy nebo džíny a sako. Na léto bych ráda šaty, ale nějak si pořád nemůžu a nemůžu koupit to co by mi padlo do oka. Takový košilový šaty...letos hit, ale nikde jsem je na sebe nekoupila. Všechno co se mi líbí končí velikostí L max XL. Anebo když to je přes prsa, zbytek je na mě jak pytel. Co sedí v těle, je malé nahoře....

      Vymazat
    3. Taky nosím hodně kalhoty, hlavně na podzim a přes zimu. V létě minimálně. Přes šaty jsem maniak a ty nosím od června do konce srpna. Sukně užiju spíš jaro/podzim. V létě je pohodlnější šupnout do šatů a jít. Měla jsem období dobrých 15 let, kdy jsem neměla žádné šaty. Teď jich mám celou řadu, už si léto bez nich neumím představit. Co si nechat nějaké ušít na míru? Teď je tolik krásných látek. Je fakt, že sehnat dokonale sednoucí šaty se rovná zázraku.
      Sako nosím strašně málo, mám spíš kardigany a různé kabátky.

      Vymazat
  7. Pokud jde o Fler a náramky, mou osvědčenou favoritkou je Mína12, překrásné barvy a dobré ceny. Mám náramky zásadně v podzimních tónech:-)
    Můj "botník" je dost skromný, mám turistické boty na chladno a na hezky:-) - ale ty mokasíny vypadají opravdu pohodlně.
    A lehká závist k okrovému svetříku, je krásný.
    Já si na Fleru nedávno kupovala šátek v barvách medu a skořice - můj favorit!!!!
    https://www.fler.cz/zbozi/rezavo-satek-s-horcicovym-cipem-11180393
    Hezké dny a honě zdraví,
    Magda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Magdi, Mína12 má pěknou nabídku, už jsem koukala :-). Šátek je taky prima, zahřeje. Já mám už několik náramků z Fleru od Akoya. Jsou tedy dražší, ale má je moc pěkně nakombinované a stačí dva.
      Svetřík je taky z Tesca a stál pár korun, občas se tam trefím na prima kousek. Někdy je to horor. Dnes bych tam vybrala asi jen tepláky.
      Zdravím a opatrujte se. Jitka

      Vymazat
  8. Já teda rozhodně zklamaná nejsem )))) Máš nachystané nádherné outfity. Óóó a ty mokasíny Geox. Moje nej značka. Ty by se mi tedy hodily. A vůni B. V. jsem měla už několikrát a neomrzela.
    P. S. Máme stejný ( proti) boj)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, mokasíny jsem ulovila vloni ve slevách. Šla jsem tedy pro jiné boty, ale mokasíny mám ráda a ještě v bordó :-).
      Taky už jsem Bottegu měla a ráda jsem se vrátila, ještě že jsou ty dny Marianne :-)
      Pěkný večer. Jitka

      Vymazat
  9. Jitko, mně se podzimní barvy moc líbí, ale bohužel mi většina z nich nesluší. Z tvého výběru můžu jen svařák (aspoň barevně) - bordó je jediná barva z tvého přehledu, ve které nevypadám unaveně.
    A jinak se přiznám, že jsem na oufity v době koronarviru docela rezignovala. Pracuji z domova a je toho nějak hodně. Takže když se mi povede vyrazit za světla na procházku, tak džny a mikina nebo větrovka to jistí... Ty máš ale outfity vydařená, líbí se mi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo, tomu rozumím. Já chodím denně do práce a dokud nás vláda nezavře, chodit budeme. Móda je pro mne terapie, sice to nevydrží celý den, ale i tak díky za to.
      Teď se prodává moc pěkné domácí oblečení, tak třeba ... cítit se i doma pohodlně je k nezaplacení :-)
      Měj pěkný večer. Jitka

      Vymazat
  10. Jituško, ty seš teda parádnice :-)! To sladění včetně bot, klobouk dolů. jinak cinkrlata, jak říkáš, taky miluji. Jen do hněda barvy moc nemusím, miluji modrou, ale musím uznat, že Tvoje sladění je bez chyby. Taky po domácím učení v teplákách do práce vyrážím za dámu :-), tak hezký týden. Dana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danuško, já mám hnědé taky pomálu, musí se k ní ještě něco přidat - třeba ta modrá :-)
      Máš to taky teď náročný, tak se držte a vydržte. Jitka

      Vymazat
  11. Nádherně sladěné, dotažené do posledního detailu.
    Mám hnědou ráda, baví mne.
    Čemu se musím jako blondýna vyhýbat jako čert kříži, to je žlutá.
    Moc se mi líbí i valéry hořčicové, oranžové, bohužel né na mně. Jak jsem světlá včetně pokožky, jsem jak vyblité lečo, bohužel. Ale fandím.
    Obléknout se, udělat si radost určitě nepatří do sortimentu strádat a chodit jako cuchtička, není jediný důvod.
    Krásné dny, krásně oblečená a kouzelná ženo !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó ten krásný pozdrav ... musím dát přečíst manželovi :-)
      Já jsem byla dřív hodně barevně konzervativní. Ale naučila jsem se zkoušet. Jeden odstín žluté je katastrofa, z druhého jsem nadšená. Šedá je teorie, barevný strom života. A móda je hra, tak si hrajme a dělejme si radost.
      Zdravím všechny vnitřně i venkovně krásné holky. Jitka

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře.