Dny jsou teplé, ba horké a ledové osvěžení přijde vhod. Ondra je velký milovník zmrzliny a jestli má něco raději, tak je to ledová tříšť. Domácí přípravu jsme ještě nezkoušeli, ale když přinesl pěkné vysvědčení, tak to chtělo odměnu. Zkusili jsme rovnou tři - jahodovou, ananasovou a mochito, ale fantazii se meze nekladou a zkusíme určitě takto zpracovat i další sezónní ovoce.
Ledová tříšť
Jahodová:
500 g jahod
500 g jahod
šťáva z půlky citronu
75 g cukru nebo Xylitolu
Ananasová:
400 g čerstvého očištěného ananasu
šťáva z půlky citronu
100 g cukru nebo Xylitolu
Mochitová:
velká hrst lístků máty
šťáva z jednoho citronu a dvou limetek
90 g třtinového cukru
150 ml vody
V mixéru současně promixuji přísady na jednotlivé tříště do hladké směsi. Naliji ji do krabiček s víčkem a dám do mrazáku na asi 6 hodin. V polovině času vidličkou promíchám. Až se mně konzistence zdá tak akorát, vrstvím do kelímků s víčkem. Naše kelímky jsou z Pepca za dvacku. Přiložím brčko nebo lžičku, jak kdo chce.
A jen tak mimochodem: Ještě tu mám jeden tip na servírování zmrzlinového dezertu. Jednoduché, efektní a chutné.
Zmrzlinový sendvič
Na jednu porci:
2 ks oplatky, sušenky, vafle, jak kdo chce
zmrzlina
sekané oříšky, kokos, barevné zdobení a spousta dalšího podle chuti
poleva, rozpuštěná čokoláda, slaný karamel, apod.
Na náš sendvič jsem použila dvě vafle. Mezi ně jsem namazala pěknou porci zmrzliny. V našem případě pistáciové. Boky jsem obalila v sekaných pistáciích a polila pistáciovou polevou a ještě přizdobila trochou sekaných pistácií. Může se hned podávat nebo v potravinářské folii zamrazit a použít později.
Místo pistáciové varianty je mnoho dalších kombinací, které budou také dobré.
takové osvěžení příjde vhod...Sv.
OdpovědětVymazatDneska by se šiklo, Světlanko, že?
VymazatJitko, zmrzlinový sendvič je zajímavý nápad a ta tříšť vypadá velmi efektně.
OdpovědětVymazatHezké letní dny
Stáňo, děkuji za milá slova a posílám třicetistupňový pozdrav z Moravy. Jitka
VymazatProč jsem to teď večer otevřela ????😉😃😃už mám zase hlad.
OdpovědětVymazatVypadá to všechno moc lákavě.
Eva
http://es-ideas.blogspot.com/?m=1
Evi, :o))) moc pěkný komentář. Jsme na tom stejně :o)
VymazatPěkné odpoledne. Jitka
Jituško, úžasné letní dobroty! Ochutnala bych hned!
OdpovědětVymazatDěkuji za inspiraci a přeji příjemný den. Helena
Helenko, rádo se stalo a přeji ti pěkný nový týden. Jitka
VymazatUrčitě bych se nedala pobízet. Hmm, ten zmrzlinový sendvič je tedy zajímavý.
OdpovědětVymazatMěj hezký den!
Hanka
Hani, všechno je to velmi jednoduché a osvěžení v tyto horké dny přijde vhod.
VymazatMěj se moc hezky. Jitka
Páni,to je dobrot a já se zrovna omezuji.Miluji zmrzlinu a klidně za den sním
OdpovědětVymazattakové menší balení.A najednou nějaké kilo navíc,sice ne asi po zmrzlině,ale mojí
zálibě ve sladkém.Tak zmrzlina zůstane u ledu a na řadě jsou salátky.
Jituško,měj hezké letní dny
Jituško, salátky sice nejsou tak lahodné, ale taky dobré. V létě jich sním moc a ráda.
VymazatTaké ti přeji pěkné letní dny. Jitka
Zmrzlinový sendvič je vlastně trochu lepší ruská zmrzlina....ale pěkně vymakaná ;-)
OdpovědětVymazatJojo, syn to taky tak otipoval. Opravila jsem ho, že je to moravská zmrzlina :o)
Vymazat