sobota 22. ledna 2022

Ptačí hnízdo

Kolem mne se to rojilo hyacinty, že jsem nakonec ani já neodolala a tři bílé koupila. Ještě jsem je vůbec neměla v plánu, ale už se mně celkem stýská po kvetoucích květinách a v květinářství toho kvetoucího zatím moc v nabídce nemají. Hyacinty jsou symbolem jara, ale to, jak tak koukám z okna, se hned tak konat nebude.




Bez světýlek.


Naaranžovala jsem si hyacinty tedy ještě zimně se zbytky podzimní výsadby a doplnila je islandským lišejníkem, šiškami, skořápky ořechů. Rostlinky jsem zabydlela v proutěném koši - míse a omotala přísavníkem. Ptačí nebo spíš čapí hnízdo 😎 jsem ještě vystajlovala světelným drátkem s perličkami. 



Tak, jako je kdejaký krám o level lepší, když má Bluetooth, tak i každá dekorace se světelným drátkem udělá většinu práce za mne. Syn dokonce položil otázku, co to máme na stole za světelnou show? Je to moje zlato 💗.

 




A jen tak mimochodem: Od prvního čísla čtu časopis Marianne. V poslední době je pro mne ale stále těžší najít téma, které by mne zde oslovilo nebo inspirovalo. Nedávno jsem objevila časopisy Krásný domov a Krásný rok. Domov vychází čtvrtletně, Rok měsíčně. Kromě tipů na zařízení domova, na výsadbu zahrady, na výlety po ČR i Evropě, přináší recepty do kuchyně, seznamuje s pozapomenutými tradicemi i příběhy obyčejně neobyčejných lidí. To vše doplňují fantastické fotografie na krásném papíře. Ráda doporučuji.  











22 komentářů:

  1. Krásné tvoření. Hnízdo je parádní. Časopisy oba odebírám a ještě Venkov a styl. Vždy se nemůžu dočkat každého nového čísla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, Venkov a styl znám, ale ten mě bavil jen pár čísel ze začátku. Teď nevím, už to nesleduji.
      Měj pěkný nový týden. Jitka

      Vymazat
  2. Jitko, moc pěkně naaranžované. A máš pravdu, že světýlka udělají hodně. Já mám teď v obyčejné váze z tlustého skla větvičky kroucené vrby, na které jsem namotala světýlka a taky to vypadá rozsvícené pěkně.
    Mariane jsem kdysi četla taky, ale už jsem ho dlouho neměla (a když tě čtu, tak to možná ani znovu zkoušet nebudu). Tebou postované časopisy neznám a asi by mi je ani nenapadlou koupit, protože bych je podle názvu odhadla na časopisy zabívající se hlavně tvořením a dekoracemi na to já jsem celkem levák :)
    Hezkou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo, tvoření je tam trochu, víc je tam inspirace a každý si z toho vezme to svoje. Marianne mám schovaný celý první rok 2000 a občas si v něm z nostalgie zalistuji :-)
      Pěkný nový týden. Jitka

      Vymazat
  3. Opravdu parádní světelná show :o)!
    Jituško, tvé hnízdo se mi moc líbí, hyacinty mám moc ráda takhle před rozkvětem, zimní přízdoba jim moc sluší!
    A časopisy, ty už jsem před časem úplně vzdala. Já si roky předplácela Apetit, v posledních letech je tam víc reklam než receptů. Moc děkuji za tipy. Občas si něco o bydlení koupím v Německu...
    Přeji příjemnou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, taky jsem si v Německu kupovala nebo jsem i dostala od kamarádky časopisy o bydlení a módě. Je to zase něco jiného. Teď, co je covid, jsem se k nim nedostala.
      Měj krásný a zdraví týden. Jitka

      Vymazat
  4. Já miluju světýlka ve všech podobách, s těmi perličkami to vypadá náramně! Jen kvůli kočkám nemůžu taková aranžmá moc po domě mít. S radostí by se mi do nich pustily. I vánoční hvězdu mi v nestřežené chvíli okousaly. Ale barvy a vůně květin mi už hodně chybí....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, tyto s perličkami mám tuším z Lidlu a dodají super zimní efekt. Náš kocour má naštěstí rozum :-) Činnost uvnitř domu omezil a spaní a žraní :-)
      Těším se na jaro! Jitka

      Vymazat
  5. Krásné zelené hnízdo.Hyacinty mám už nějaký rok a teprve včera jsem si všimla,že už vylézají.Většinou mi vykvetou ještě v zimě.
    Podobné časopisy jsem měla kdysi hodně ráda a vše kupovala.Co jsem doma,nekupuji a už nemám ani přehled.Ale v létě až budeme renovovat byt si určitě nějaké koupím,abych měla inspiraci.
    Jituško,měj hezkou neděli.
    Dělala jsem tvarohové sušenky.Syn sladké skoro vůbec nejí a tyhle mu moc chutnaly.Když jsem přijela včera domů zjistila jsem,že jsou všechny pryč.Jel za přítelkyní,tak je zabalil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, já taky všechny cibuloviny, které si koupím z jara, dám do zahrady. Teď je tam 10 cm sněhu, tak doufám, že nelezou.
      Ach, to jsem ráda, že se sušenky povedly a chutnaly.
      Pěkný nový týden. Jitka

      Vymazat
  6. Hyacint jsem si ještě nekoupila, ale chystám se. Časopis Krásný rok odebírám a na Domov si chystám předplatit.
    Pohodovou neděli, Jitko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já jsem taky asi týden odolávala :-) a nevydržela.
      Pěkný nový týden. Jitka

      Vymazat
  7. Jitko, krásnou květinovou dekoraci jsi vytvořila. Hyacinty mám ráda, ale zatím ještě odolávám. Dnes jsem poklidila červené dekorace a najíždím na jarní, takže na hyacinty určitě brzy přijde řada. Včera jsem si koupila žlutý petrklíč.
    Hnízdo je koupené, nebo i toto jsi vyráběla? Je úžasné.
    Přeji hezký týden. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, petrklíče už jsem taky viděla, ale na ty je doba moc teplo, nevydržely by do druhého dne :-)
      Hnízdo jsem koupila v květinářství.
      Měj pěkný nový týden. Jitka

      Vymazat
  8. Hyacint mám taky, ale takové krásné hnízdo rozhodně ne.
    Hezký nedělní podvečer)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, však jsem je u tebe viděla a to víš, hned jsem teda taky koupila :-)
      Pěkný nový týden. Jitka

      Vymazat
  9. Jituško, krásná dekorace a máš pravdu, stačí pár světýlek a hned je to jiná úroveň. Měj pohodový nový týden.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, je to tak. Světýlka všechno rozzáří a přitáhnou pozornost.
      Pěkný nový týden. Jitka

      Vymazat
  10. Taky přivolám jaro, co to jde. Ale ještě si počkáme, takže rychlené cibuloviny to jistí i u nás! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, cibuloviny jsou malé radosti všedního dne. Je potřeba si dělat radost!
      Pěkný nový týden. Jitka

      Vymazat
  11. pěkná dekorace, těším se jarní kytky,Sv.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře.