neděle 14. listopadu 2021

Cappuccino, Latté, skořice

Podzimní šatník si přímo říká o inspiraci barvami přírody. I já si často na sebe beru okrově žlutou, odstíny hnědé, vínově červenou a temně zelenou. Letos jsem navíc přidala teplé tóny cappuccina, caffé latté, posypané trochou skořice. 

Pro toto chladnější období se mně zdají ideální úpletové plizované sukně. Záleží na tom, jak a čím je doplním. Mají potom široké užití, od návštěvy divadelního představení, až po běžný den v práci. Ať už sáhnu po kombinaci tón v tónu nebo nakombinuji s výraznější, kontrastní barvou, vždy je výsledek elegantní. Cítím se dobře a nemám nepřiměřený pocit, že jsem až moc nastrojená.

  







Pokud mám černý svetr, doplním světlejším šátkem nebo bílým límečkem. Černá u obličeje přidává vrásky a roky.



Tuto kombinaci užiju i v zimě. Pro větší komfort doplním ještě teplým kardiganem nebo vestou a vysokými kozačkami.






Červenohnědá, vínová, bordó. Barva patřící do mé top pětky. Navozuje pocit tepla a klidu. Krásná je s béžovou i černou. 






Co mě letos obzvlášť baví, jsou různě dlouhé široké kalhoty nebo kalhotové sukně. Jsou pohodlné pro čas v práci, na nákupech a moc dobře se v nich cestuje. Letní vzdušné varianty vystřídaly tyto podzimní z pevnějšího materiálu. K nim trička, halenky, košile, svetříky, bundičky a nejčastěji je doplním kardiganem bez zapínání. Vše v barvách podzimní přírody, listí a koření.
  

Latté se skořicí.







Mléčná pěna na cappuccinu.


Svetry a trička různě kombinuji, vše se hodí ke všemu.




Horní díl se zajímavým vzorem odláká pozornost od problematické dolní části.



V Primarku si málokdy vyberu. Letos jsem tam objevila kalhoty, které byly zlevněné na 200 Kč. Měly vytažené nitky. Opravit chybky byla chvilička a potěšil mě nemačkavý materiál, který je po prosezeném dni v kanceláři stále v pořádku, nepomačkaný. V pase se přizpůsobí postavě a uvítala jsem i volnější nohavice. Šedivá kostka se zeleným detailem vyváží výrazný odstín smaragdově zeleného svetříku. 






Jednoduché khaki triko je fajn podklad pro výrazný náhrdelník.



Kašmírový vzor k chladným dnů patří. Pořídila jsem si v tomto designu triko-halenku a sukni. Dají se nosit spolu, pak působí dojmem šatů anebo se mohou kombinovat s dalšími kousky ze šatníku. V Takku jsem si už leta nic nekoupila, ale toto se jim, myslím, povedlo.






Tlumená barevnost vzorované sukně doplní výrazný skořicový svetr. Řetízek pak ještě dál přitáhne pozornost.
 



Když už jsem u kašmírového vzoru, vytáhla jsem starší halenku. Je z lehkého materiálu, na rukávech doplněná krajkou. Obléknu ji ráda k džínům a kožené bundičce. Cítím se v tom dobře, když jdu třeba s kamarádkou na kafe.







A nakonec tu mám jeden experiment. Hořčicově žlutou nosím často, dodává energii a dobrou náladu. Jen pozor na barevné kombinace. Na prvních fotkách je s černým tričkem a je to trochu ostrý barevný kontrast. Líp vypadá kombinace na posledních fotkách, kdy je kardigan doplněný bílo-černým proužkovaným trikem. 









A jen tak mimochodem: Tu mám jednu fashion vychytávku. Často stojím večer před skříní a přemýšlím, co si vzít druhý den do práce nebo na nějakou jinou příležitost. Co si vzít vzhledem k počasí, co k tomu nakombinovat, jaké boty a kabelku?
Osvědčilo se mně toto: Když odcházím, zkontroluji se ve velkém zrcadle v předsíni. Pokud jsem spokojená, vyfotím se v zrcadle a fotku si uložím v telefonu do Fashion složky. Večer se pak už stačí jen podívat na fotky a vybrat si tu, která je vhodná pro náročný den v práci, důležitou schůzku nebo setkání s kamarádkami.




14 komentářů:

  1. Jituš, jak mě ty tvoje outfity baví))) Máš je vyladěné a vymazlené do posledního detailu.

    OdpovědětVymazat
  2. Jituško,jsi velká parádnice a je vidět,že módě rozumíš.Všechny tvoje outfity se mi moc líbí.Krásné jsou ty v béžových barvách a skořicových.Já už sebe tolik nestrojím a vůbec v zimě,ale koupila jsem si pannu a šiji a háčkuji na ni.
    Měj hezké dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituš, já jsem kdysi taky na sebe šila. Dnes už na to nemám čas a už jsem z toho i vypadla. Někdy ale, když vidím kvalitu ušití musím se divit, že to někdo koupí.
      Měj klidný večer. Jitka

      Vymazat
  3. Jitko, moc hezky vyladěné outfity. Mám podzimní barevnost moc ráda, ale na oblečení se jí víceméně vyhybám - mému barevnému typu moc nesvědčí. Jen ta lahvově zelená a vínová - v těchto barvách v šatníku kousky mám.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo, je to tak tyto barvy nesedí každému. Já se vyhýbám oranžové, nikdy jsem nic oranžového neměla a necítila bych se v tom. Sluší jen někomu.
      Klidný večer ti přeji. Jitka

      Vymazat
  4. Jitko, zdravím. Máš vše krásně sladěné. Plizované sukně ráda nosím, ale úpletovou nemám žádnou. Kdybych si měla u Tebe vybrat, sáhla bych hned po prvním kompletu... Měj se hezky. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, já mám plizované sukně taky ráda a je fajn, že se zase vrátily. Mám dvě lehké a teď jsem si pořídila za super cenu černou a tu béžovo - hnědou. První komplet je taky teď top, nosím jej moc ráda.
      Měj krásný večer. Jitka

      Vymazat
  5. Jitu, ty si můj člověk! Nejen, že tvé outfity ladí do nejmenších detailů a to mám opravdu ráda, nemáš ráda ostré kontrasty a ještě ladíš do barev, které jsou i moje! V vlastně i vzory, protože paisley vzor mám na několika halenkách a šátcích! A taky jsem si díky tobě uvědomila, jak málo nosím na podzim sukně, jejich čas přichází až s kozačkami. A když vidím tvé modely, je to škoda, sukně z ženě prostě patří...
    Děkuji za nahlédnutí do tvého šatníku a přeji hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, já to mám podobně. V létě šaty, v zimě kalhoty. Podzim a jaro chci promíchat a víc užít sukně. Jsem ráda, že jsme naladěni stejně :-)
      Přeji ti pěkný zítřejší sváteční den. Jitka

      Vymazat
  6. Tvoje módní okénko mne vždycky nadchne. Trochu si vždycky povzdechnu ach jo. Taky jsem se ráda do práce hezky strojila. Ne, že bych teď chodila v teplácích, ale spíš zvažuji, zda to, či ono co se mi někde zalíbí,si koupim. Už nemám pro určité ošacení tolik příležitosti.
    Tvoje komplety jsou dokonale sladěné, je radost si fotky prohlížet.
    Měj se hezky !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, módní okénko - to je pěkný název :-)
      Já chodím do práce takt nějak furt. Ani home office u nás nejde a tak oblečení zatím užiju ažaž. Je jasné, že časem budu volit spíš sportovnější kousky, které víc užiju.
      Krásný večer přeji. Jitka

      Vymazat
  7. Jitko díky za krásný, poetický a inspirující příspěvek! Moc se mi líbí Váš vkus a cit pro detail i barvy.....je to obdivuhodné, s jakou pečlivostí vše ladíte. Mám tyto Vaše příspěvky nejraději a opět jsem si moc příjemně početla :-)
    Zdraví Jitka Vil.
    PS: hodila by se Vaše inspirace, kde konkrétně nakoupit......

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, děkuji za milá slova. Ono se to nezdá, ale příprava takového příspěvku zabere tak dvě odpoledne. Proto mě potěší, když se na ně někdo podívá a je mu inspirací.
      Většinou dávám do popisek, kde jsem koupila, ale tady už jsem to pro to množství nestihla. Pokud jde o něco konkrétního, klidně napište a já odpovím.
      Většinou nakupuji v Espritu, s.Oliveru, Lindexu, Tom Tailor, Mangu, v Peeku v Olympii BM, v poslední době v místních obchůdcích, hodně se tady teď snaží. Třeba plizovaná sukně v Brně stála 1400 Kč, tady polovinu. Boty už jen kožené a pohodlné, super jsou ty hnědé šněrovací - jako papuče zn. Pikolinos, tu mám moc ráda.
      Klidně pište, co Vás zajímá. Pěkné podzimní dny. Jitka

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře.