Čokoládovo-mascarponové košíčky
Korpus košíčků si upeču v košíčkových formičkách o průměru 5 cm, které vymažu olejem a vysypu hladkou moukou. Namačkám do nich linecké těsto (a snažím se tence) podle receptu z mého předchozího příspěvku. Upeču dozlatova a po krátkém vychladnutí vyklopím. Díky vymazání a vysypání formičky to jde lehce.
Připravím si náplň. Ve větší misce nad vodní lázní rozpustím asi 200 g hořké čokolády a jak trochu zchladne, metličkou vmíchám celý kelímek mascarpone (200 g). Už nepřidávám cukr, ale samozřejmě to lze.
Naplním cukrářský sáček s hvězdičkovou špičkou a plním korpusy košíčků. Náplň nedávám až po okraj, už by toho bylo moc. Někdy nechám tak, jindy ozdobím ještě nějakým sypáním.
A jen tak mimochodem: Košíčky je lepší plnit den dva před podáváním. Vydrží celkem dlouho, ale čerstvé jsou chutnější. Z poloviční dávky lineckého a tohoto množství náplně jsem udělala asi 25 kousků. Jen focení se některé nedočkaly 😀
To vypadá luxusně:-)
OdpovědětVymazatTakové krásné vánoční pečení.
Ano, já si to vždycky tak užiju.
VymazatJitka
Hmm, to bude určitě velmi jedlé. Nedivím se, že se některé nedočkaly focení :)
OdpovědětVymazatStáňo, jsou velmi dobré, ale přitom nejsou přeslazené.
VymazatJitka
Jituško, vypadají skutečně skvěle! Recept ukládám, on se jednou bude hodit :o)
OdpovědětVymazatMěj hezký den, Helena
Helenko, já mám taky spoustu uložených receptů z Tvého blogu :-)
VymazatPěkný večer.
Jitka
Jituško, děkuji moc, letos už to nestihnu, ale říkám si, že to ani nemusí bezpodmínečně být na vánoce, zkusím v průběhu roku i třeba o velikonocích, místo vločky vajíčko a je to, co? měj se krásně. Dana
OdpovědětVymazatDanuško, klidně kdykoliv. Je to takové univerzální cukroví. I na oslavu narozenin jsem je dělala.
VymazatKlidný večer.
Jitka