úterý 17. prosince 2019

Čokoládovo-mascarponové košíčky

Pro Danu ještě přidávám recept na košíčky. Je velice jednoduchý.


Čokoládovo-mascarponové košíčky


Korpus košíčků si upeču v košíčkových formičkách o průměru 5 cm, které vymažu olejem a vysypu hladkou moukou. Namačkám do nich linecké těsto (a snažím se tence) podle receptu z mého předchozího příspěvku. Upeču dozlatova a po krátkém vychladnutí vyklopím. Díky vymazání a vysypání formičky to jde lehce.



Připravím si náplň. Ve větší misce nad vodní lázní rozpustím asi 200 g hořké čokolády a jak trochu zchladne, metličkou vmíchám celý kelímek mascarpone (200 g). Už nepřidávám cukr, ale samozřejmě to lze.

Naplním cukrářský sáček s hvězdičkovou špičkou a plním korpusy košíčků. Náplň nedávám až po okraj, už by toho bylo moc. Někdy nechám tak, jindy ozdobím ještě nějakým sypáním. 



A jen tak mimochodem: Košíčky je lepší plnit den dva před podáváním. Vydrží celkem dlouho, ale čerstvé jsou chutnější. Z poloviční dávky lineckého a tohoto množství náplně jsem udělala asi 25 kousků. Jen focení se některé nedočkaly 😀






8 komentářů:

  1. To vypadá luxusně:-)
    Takové krásné vánoční pečení.

    OdpovědětVymazat
  2. Hmm, to bude určitě velmi jedlé. Nedivím se, že se některé nedočkaly focení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo, jsou velmi dobré, ale přitom nejsou přeslazené.
      Jitka

      Vymazat
  3. Jituško, vypadají skutečně skvěle! Recept ukládám, on se jednou bude hodit :o)
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, já mám taky spoustu uložených receptů z Tvého blogu :-)
      Pěkný večer.
      Jitka

      Vymazat
  4. Jituško, děkuji moc, letos už to nestihnu, ale říkám si, že to ani nemusí bezpodmínečně být na vánoce, zkusím v průběhu roku i třeba o velikonocích, místo vločky vajíčko a je to, co? měj se krásně. Dana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danuško, klidně kdykoliv. Je to takové univerzální cukroví. I na oslavu narozenin jsem je dělala.
      Klidný večer.
      Jitka

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře.