úterý 12. listopadu 2019

Fashion podzim

Volno o podzimních prázdninách jsme využili k návštěvě nákupního centra G3 Gerasdorf na předměstí Vídně. Zvolili jsme všední den, kdy by měl být dav snesitelnější než o víkendu. Samozřejmě, že tento nápad měli i jiní nakupující z Česka i Slovenska, takže nás tam s místní tureckou menšinou bylo celkem dost. 

Cesta z Brna na hranice strastiplná. Nepřítomnost dálnice je zpestřena provizorním mostem na hrázi Novomlýnské nádrže a s tím spojené kolony. Ráno jsme to projeli celkem bez problému, ale na zpáteční cestě jsme stáli už na hranicích. Naštěstí jsme měli ještě v plánu kávu v Café Fara v Klentnici a tak jsme v Mikulově opustili pomalu se sunoucí kolonu a v odpoledním sluníčku si užili Pálavskou krajinu. 

G3 je velké nákupní centrum s obřím parkovištěm. Parkoviště je vybaveno pozoruhodným systémem jednosměrných uliček, takže se nám pokaždé povede kousek projet v protisměru. Tímto se omlouváme. 

Skladba obchodů v G3 je nadnárodní, jako v jiných NC. Obchody CCC, Orsay, H&M, C&A, Desigual, Takko, Deichmann, Humanic, Douglas, DM .... najdete všude a nás sem nic nelákalo. 


I sportovní móda může být zajímavá

H&M - Hodně hnědé, líbil se mně svetr vpravo, cena byla poloviční než v Peeku, ale člověk si na něj nesměl sáhnout, natož obléknout. 

C&A - Podobný svetr jsem měla v 90.letech 😊

C&A - Zase hodně hnědé

Orsay - Šála s bundou v pěkné kombinaci

Já se jdu ráda podívat do Peek&Cloppenburg, protože nabídka hlavně kvalitnějších kousků je větší. 


Peek&Cloppenburg - Taky hodně hnědé, v zajímavé kombinaci s šedou

Peek&Cloppenburg - Hodně se objevovaly kožíškové a hlavně plyšové bundičky. Tady v kombinaci s úžasnými šaty. 

Peek&Cloppenburg - Detail šatů. Pěkná kombinace modré, žlutavé a zlatavé. Nepodařilo se mně je líp vyfotit, ale byly kouzelné.

Peek&Cloppenburg - Tohle u nás taky neseženeme 😊

Peek&Cloppenburg - Kabátů byl velký výběr, ale i tady byly kousky už na věšáku pomačkané a na omak umělohmotné

Peek&Cloppenburg - Letos frčí zvířata, se svetrem je to snesitelnější

Peek&Cloppenburg - A zase hnědá a zvíře, tentokrát plisované, které je stále módní

Peek&Cloppenburg - Plyšové cosi
Peek&Cloppenburg - Okrová je už několikátý rok stále trendy a slušivá. Kalhotový kostým v kostkovaném designu se objevoval často

Peek&Cloppenburg - Zase kostým, s tmavým rolákem - líbí se mi

Nevynechám ani specializovanou prodejnu Comma. Tu mám ráda, ve slevách ji mám ještě raději. Podzimní nabídka byla krásná. 


Comma - Pěkné barevné kombinace šedé - hnědé - zelené

Comma - Zaujaly mě tyto šaty se zeštíhlujícím efektem

Comma - I tyto šaty s bundičkou byly zajímavé

Comma -  Tato sportovně - elegantní kombinace se mně líbila moc. Pepito i kohoutí stopa jsou letos zase in. 

Je tady několik prodejen německých a rakouských značek, jako je třeba Hallhuber nebo Turek, které u nás nemáme. Nabídka je moc pěkná, kvalitní a ceny tomu odpovídající.  




Nikdy nezapomenu zajít do drogerie Müller pro pleťové masky, sprchové gely a tělová mléka. Jiná nabídka, kvalitní přípravky, poloviční ceny. 
Krásné bytové doplňky jsme s mamkou obdivovaly a něco vánočního i koupily v Depot. V supermarketu Merkur si doplním zásoby kvalitních potravin a pokaždé žasnu nad nabídkou regionálních potravin.

Děti s manželem chodí občíhnout elektronovinky do Saturnu a hlavně vybrat si nějaké trendy kousky do Primarku. Já si tady vybírám velmi těžko. Když už mně něco padne do oka, většinou nákup zhavaruje na kvalitě materiálu nebo ušití. Vtipná chvilka nastala, když se manžel zaposlouchal do neustálého hlášení v prodejně. Já jsem to ani nevnímala, neustále jsem popoháněla děti a už chtěla být odsud pryč. "Nejedou karty" oznámil mně suše. No, ještě že jsem prosadila výměnu Eur. U pokladen zmatek - chaos - panika. Fakt jsem byla ráda, že je to za námi.   

Primark - Nevím, kam v tomto vyrazit? Na bramborovou brigádu?

Můj úlovek: kvalitní, nadčasový svetr s příměsí vlny z Peeku. Bunda Primark v trendy barvě. Doufám, že vydrží alespoň do doby, dokud se bude okrová nosit.



A jen tak mimochodem: Pro srovnání jsem chtěla udělat pár fotek v brněnské Olympii. Byla to taková bída, že se mně ani nechtělo vytahovat foťák.


Mango - Plyšový bomber pro hodně štíhlé postavy je i tady

Mango - Doufám, že to aspoň zahřeje

Mango - Tato blůza byla snad jediná, která mě zaujala

Benetton - Svetr v podzimní barevnosti

s. Oliver - Tričko se zajímavým efektem i cenou

s. Oliver - I takto může vypadat outfit do kanceláře

6 komentářů:

  1. Já nákupní centra moc neoblibuju, takže speciálně za nimi bych do ciziny asi nejela.
    Líbí se mi ale tvůj nově pořízený svetr a pak svetr z Benettonu v podzimní barevnosti. Bunda je taky hezká, ale mně okrová nesluší, takže bych si ji vzdor trendům nevybrala

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My to kvůli dětem absolvujeme max. 1x za rok, většinou cestou z dovolené. Myslím, že okrová sluší všem, jen je potřeba najít správný studený nebo teplý tón.
      Pěkný den.
      Jitka

      Vymazat
  2. Jitko, děkuji za módní okénko, hezky se na to kouká, když jsem tam nemusela pochodovat :o) Comma má většinou moc hezké kousky, šaty jsou krásné! Chválím ti nákup, mám od loňska hořčicový kabát a nosím ho ráda.
    Měj pohodový den, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji Helenko, já mám už ze dřív taky v okrové svetr, tričko a nějaké šály. Comma by mohla být levnější. Jezdím za kamarádkou do Německa a tam je outlet s. Oliver + Comma. Tam už se nakupuje líp.
    Přeji Ti krásnou středu, i když to při pohledu z okna moc nevypadá.
    Jitka

    OdpovědětVymazat
  4. Jituš,tady by se mi asi líbilo.Sice moc nemusím velká obchodní centra,kde je hodně lidí,ale když chodím z obchodu do obchodu s oblečením,zapomínám na to.Hadry,to já prostě miluju.Teď jsem koukla od nás Vídeň 415 km.Tak se musím spokojit s Libercem,Mladou Boleslaví a nebo Černým mostě v Praze.Pořídila jsi si moc pěkné kousky.Hezké dny Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, já do nákupních center třeba před vánocemi vůbec nejdu. Vždycky se snažím pořídit dárky nejpozději do konce listopadu a pak už si užívám advent. Bohužel ta nabídka v Německu nebo v Rakousku je stále zajímavější, kvalitnější a taky levnější než u nás. Takže občas vyjedeme, ale určitě je lepší výlet někam do přírody nebo za památkami.
      Hezký večer.
      Jitka

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře.