pátek 11. října 2019

Zapečené špagety s mozzarellou di Benedetta

Tento recept jsem obšlehla letos v Itálii od místní kulinářské hvězdy Benedetty Parodi. Je to rychlé a chutné jídlo. Dá se jíst jako hlavní chod nebo jako příloha k masu. Množství surovin si upravuju podle počtu porcí, tak nějak od oka.


Zapečené špagety s mozzarellou di Benedetta


Potřebujeme:
špagety (jakékoliv i celozrnné nebo kukuřičné), ale šly by i širší nudle jako tagliatelle apod.
krájená rajčata - na tři porce asi 1 plechovka
česnek, sušená rajčata, kapari, olivy, sůl, bazalka, oregáno
olej
mozzarella - 1 kus na 4 hnízda
parmezán nebo podobný sýr na zapečení

  • Těstoviny uvaříme podle návodu.
  • V hlubší pánvi na oleji lehce opečeme plátky česneku, přidáme rajčata, sušenou nebo čerstvou bazalku a oregáno, osolíme a podle chuti přidáme kapari, pokrájená sušená rajčata nebo olivy na kolečka. Povaříme a přidáme uvařené špagety. Promícháme.
  • Hlubší zapékací mísu vymažeme olejem. Pomocí kuchyňské pinzety nebo jen vidličkou smotáme špagety do hnízda. Naběračkou hnízdo přeneseme do zapékací mísy. Doprostřed každého hnízda vložíme čtvrtinu mozzarelly, přelijeme zbylou rajčatovou omáčkou a posypeme parmezánem.
  • Dáme krátce zapéct do vyhřáté trouby na 200˚C. Stačí 5 - 10 minut.




A jen tak mimochodem: Varianta je místo mozzarelly a rajčat použít ricottu a podušený špenát. 



 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře.