středa 23. srpna 2023

Utřeno

Prozatím poslední příspěvek s bytovým textilem nás zavede do koupelny. Na ručníky mám jen dva požadavky. Musí být kvalitní a dobře plnit svou funkci a také jsem ráda, když barevně korespondují se zařízením koupelny.


 

 


Už roky používám ručníky, osušky a malé ručníky na ruce od německé firmy Cawö. Téměř dvacet let jsou v denním provozu a stále v dobré kondici. Barevně stálé, měkoučké, nic se nepáře. Kupovala jsem je v už zrušené prodejně v brněnské Olympii, ale dají se koupit i v českých eshopech. Na fotkách jsou to ty světle šedé.

 


 
 


Od loňska mám podobné ručníky a osušky od rakouské firmy Vossen. Tmavě šedá a tyrkysová barva dodala koupelně zase jinou energii. Kdysi jsem od této firmy ručníky musela vrátit, protože byly absolutně nenasákavé, ale tato řada je v pořádku a kvalitní.

 





Abych nevychvalovala jen dovoz, musím pochválit i tuzemského výrobce firmu Matějovský. Také od nich mám ručníky už nějaký ten rok a jsem stále spokojená. Určitě velkou zásluhu na měkkosti má sušička. Už si nedovedu představit utírání se do toho struhadla, které vyjde z usušení na vzduchu. 
Ráda bych vyzkoušela i ručníky z Veby Broumov, ale zatím jsem neměla možnost.






A jen tak mimochodem: Nakonec mám ještě tip na jednu koupelnovou vychytávku. Na ponožky používáme "jablíčka", do kterých se provlečou ponožky hned po použití. Společně se vyperou v pračce, usuší v sušičce nebo je lze zavěsit na prádelní šňůru. Odpadne pracné kompletování a ponožkožrouti mají také smůlu. Je to taková blbost 😀, ale ušetří čas i nervy 😉. Myslím, že je máme z Lidlu.




14 komentářů:

  1. Jitko, ty šedé ručníky se mi moc líbí. Jinak ručníky od firmy Vossen mám taky, byly před časem ve za body v Bille. A protože my v Bille nakupujeme cestou na chalupu, tak jsem si tam na dvě sady vysbírala. Manžel má tyrkysové, já vínové. Ta jablíčka na ponožky jsem ještě nikde neviděla. Mám na podobném principu kolečka, ale do těch se vejdou jen dámské ponožky, na manželovy to už není (i když já tedy trochu pochybuji, jeslti by je do toho dával). Kolečka miluju jsou praktická zejména na tenké silonové ponožky, které se často liší jen lemem, barvou moc ne (zejména ty černé :D), takže se blbě párují. Já přitom nesnesu mít na každé noze ponožku s jiným typem lemu. Ale třeba na trekové ponožky mi se mi hodila ta jablíčka. Budu po nich pátrat....
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo, já mám ručníky Vossen taky za body, ale z Coopu :-)
      Jablíčka už mám roky a naučili jsme se je používat. Přesně jak píšeš, u těch salonek bych se taky někdy zbláznila.
      Přeji ti pohodový víkend. Jitka

      Vymazat
  2. Jituško,máš to úžasné a vše promyšlené.Když jsem byla mladá také jsem musela mít všechno do bravy.Teď po pravdě beru ručníky,jak jsou naskládané.Na ty jsem si vždy potrpěla a mám nedávno nové a moc pěkné.Ta jablíčka jsou dobrý nápad.V sedm jedeme na nákup i do Lídlu podívám se po nich.Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, doufám, že jablíčka seženeš, my už je máme dlouho. Tak nevím, jaká je situace.
      Měj se moc hezky. Jitka

      Vymazat
  3. Tak s ručníky to mám stejně- kvalita a barva musí být))) teda a ta vychytávka z Lidlu nemá chybu)))
    Hezký den přeji Eva
    http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, do nové pěkné koupelny musí přijít i nové a pěkné ručníky. To je jasné.
      Měj pěkný večer. Jitka

      Vymazat
  4. Jituško, i já mám požadavky na ručníky stejné. Savost a barva. Je smutné, že ty nejkvalitnější mám ještě z výbavy (rozhodně jsou české), jen vždy nesplňují ten estetický požadavek. tedy krásné jsou, jen se nehodí do našich koupelen...
    Ta vychytávka je super, určitě se po ní podívám!
    Měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, já mám taky ještě pár socialistických kousků. Tak kvalita tam je, ale ty růžové kytičky jsou tak nějak Out :-)
      Třeba se to ještě vrátí :-)
      Přeji ti krásný večer i celý víkend. Jitka

      Vymazat
  5. Taky mám ráda ručníky a osušky v koupelně v určité barvě. Mám ještě i pár ručníků ze své výbavy- už tedy mají hodně roků- stále jsou v permanenci, ale jen u umyvadla v místnosti, která by se asi dala nazvat prádelnou :-). Používá je hlavně manžel, když jde ze zahrady.
    Hezký den, Jitko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, je to u nás jako přes kopírák. Taky mám nějaké u vchodu na zahradu a další používá manžel.
      Tak ať ti dělají ty nové radost. Měj se moc hezky. Jitka

      Vymazat
  6. Jsem z broumovského výběžku. Tudíž od mala jsem měla pod stromečkem něco z Veby, do výbavy ;). Jak na damaškové cejchy, tak ručníky. Kdo z holek neměl rokokové panenky ve více barvách, jakby nebyl :) . Pravda, dodnes potvory drží. Naštěstí je manžel využije v práci.
    Dnes má Veba fakt kvalitní, obnovila jsem koupelnový repertoár před pár lety. Jsou nejen krásné, do barvy, ale stále v pohodě. A ano, sušička je moje dobrá kámošky. Měkké a zbavené chlupů od psa i kočky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My jsme byly tři sestry a tak nám matka, babičky a tety kupovaly výbavu snad od deseti let :-)
      Taky ještě dnes mám, ale nepoužívám, damaškové povlečení. Ty rokokové panenky mám ještě dnes…. růžové :-)
      K výročí svatby jsme dostali povlečení od Veby nové povlečení a krom toho, že je kvalitní, je i krásné. Jen ta cena…
      Děkuji za komentář a přeji pěkný víkend. Jitka

      Vymazat
  7. líbí se mi jednobarevné ručníky...Sv.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře.