čtvrtek 12. května 2022

Móda do jarního povětří podruhé

Tak dnes už opravdu jarně... nebo možná spíš letně, když se tak dívám na teploměr.

 

 

Univerzální základy v šatníku mám a přišel čas je doplnit něčím "echt" jarním. Letošní jaro je vidět v zelených šatech kdekoho a tak jsem i já po nich zatoužila. Padly mne do oka kytičkové z Lindexu. Jarní nabídka byla v tomto obchodě asi nejveselejší a vybrala jsem tady ještě dva další  kousky. Vrátím se k šatům... střihově byly vyřešeny moc dobře. Prostřižení na předním díle a řasení na zadním díle dělalo pěknou postavu. Nicméně té zelené na mne bylo nějak moc a tak jsem je po dlouhém přemýšlení vrátila. Je pro mne rozhodující, jak se v oblečení cítím a když mně něco nesedí - střih, barva, materiál - vracím zpět.  Někomu jinému určitě sednou líp a tak jsem je i přesto nafotila.

  



Šaty Lindex, džiska Orsay, zelený kardigan Gant, černá kabelka Comma, proutěná taška Tesco, lodičky Marsei, baleríny Caprice, espadrilky Moleca.


 

Z Lindexu je i toto tričko nebo spíš top a s tím jsem spokojená moc. Měla jsem trochu obavy z řasení, ale nakonec to oblečené vypadá moc dobře a mám dojem, že to i zeštíhluje 😊. V kombinaci s džínovinou nebo tmavě zeleným spodním dílem tvoří pěkný jarní look.

 



Řasení se opakuje i na rukávech.

Top Lindex, široké džíny Tom Tailor, zelený kardigan Gant, kabelka z Itálie.


Z čeho mám opravdu velkou radost je džínová sukně z Espritu. Koupila jsem ji ve výprodeji a mé postavě sluší víc než ta klasická úzká, kterou jsme si užily v osmdesátkách. Je to opět nadčasový kousek, který bude variabilní až až. U Espritu jsem k ní také ve slevě pořídila nabíranou červenou halenku, protože jak jsem zjistila, nemám nic červeného. A červená k jaru prostě patří. 


Džínová sukně, pletený pásek a halenka Esprit, baleríny staré z Německa za pár Eur, hnědá kabelka Catana, černá Comma.








Letos puntíky vystřídaly proužky a krom toho, že jsou trendy, působí mladistvě. A kdo by nechtěl vypadat mladistvě, že?  Ty mají v mé skříni místo každý rok.

 

Pruhované tričko Marks & Spencer, hnědé lodičky Tamaris.




 A žlutým svetrem celý komplet rozsvítím. Jestli si vyberu doplňky ve žluté nebo hnědé už asi bude záležet na momentální náladě.

 

Žlutý kardigan Lindex, žlutá kabelka Gabor, žluté boty Orsay.




 

Tuto kabelku jsem si koupila v Itálii ten rok, kdy  nám do rodiny přibyl Ondra. V létě to bude 15 let. Důkaz toho, že koupě kvalitní kožené kabelky se vyplatí. Zvlášť, když je italská 😉.



Pohodlné široké riflové třičtvrťáky jsem zvýraznila tunikou s rostlinným vzorem a výraznou barevností. Zelená kabelka outfit rozsvítí a pro boty použiji některou z barev tuniky. Doma už byl kardigan v bordó červené a opět našel využití. 



Mokasíny Högl, vínové baleríny Bonita, lodičky 100 let staré.


Rifle Tom Tailor, tunika Tatuum, bordó kardigan Esprit, kabelka z Itálie.


A nakonec radost největší. Lindexové šaty jsem vrátila, ale touha po jarních šatech zůstala. Koncem března jsme potřebovali objednat synovi nové dioptrické brýle a tak jsem při té příležitosti proběhla pár obchodů v Olympii. Padly mně do oka tlumeně zelené vzorované šaty Marc O´Polo a když jsem si je vyzkoušela, už nebylo co řešit. Sedí barva, sedí střih, materiál vzdušný. Navíc obchod měl nějakou akci k výročí a tak jsem odcházela nadmíru spokojená. 

 

Šaty a khaki kabelka Marc O´Polo, mokasíny Högl








Boty (Högl) i kabelka (Marc O´Polo) vypadají šedě, ale v reálu jsou v různých odstínech khaki zelené, nepodařilo se mně barvy věrohodně vyfotit.

Jarní náboj dodá žlutá... ať už jako kardigan nebo kabelka z vlastních zásob. 





Kardigan Orsay, žlutá kabelka z místního butiku.





 

 
A jen tak mimochodem: V poslední době jsem si oblíbila nový uzel, tak třeba se vám bude hodit. Vypadá moc pěkně i na teplých zimních šálách. Na obrázku je jarní šála z Lindexu.
 

Jeden konec kratší, druhý delší.

Omotat dokola kolem krku.

Pravý konec provléknout křížem vlevo.

A levý křížem vpravo. Upravit a je hotovo.


16 komentářů:

  1. Jitko, nejvíc se mi líbí outfit s pruhovaným trikem a šaty s listy (víc než ty z Lindexu, co jsi vracela). Jinak to ale vypadá, že za chvíli začneme vytahovat letní outfity - kalendář nekalendář ;-)
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo, jojo ze zimy hned do léta. Pěkné jaro už nebylo roky. Tento týden má být zase dost teplo a už nutně potřebuji déšť. Zahrada žízní a dešťovka už nám došla.
      Měj pěkný nový týden. Jitka

      Vymazat
  2. Jitu, poslední outfit je naprosto perfektní! Šatičky, botičky i ta žlutá k nim vypadá skvěle. Děkuji i za nový uzel, snad se rozpomenu, až to bude aktuální.
    Měj příjemný pátek, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, moc děkuji. Z šatů mám fakt radost a žlutá ke kombinaci se mně líbila asi nejvíc. Na fotkách to není moc znát, ale má takový zelený podtón a ladí spolu. Uzel jsem hodně využívala v zimě a i teď, hlavně ráno.
      Měj pohodový týden. Jitka

      Vymazat
  3. Jituško,mně se líbí všechny tvoje outfity.Riflovou bundičku mám léta,ta se nikdy neomrzí a vždy dodá oblečení šmrnc.Riflovou sukni jsem si koupila novou,není úzká ta už mi nešla,trochu rozšířená a asi budu zužovat.Vázání šátku si musím pamatovat,já ho vždy jen tak ledabyle otočím kolem krku.
    Měj se moc hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, jsou to takové vděčné kousky, které vydrží roky. Kombinovat jdou se vším možným. Do těch se vyplatí investovat :-)
      Měj se hezky. Jitka

      Vymazat
  4. Moc jsem si užila Tvoji módní přehlídku. Líbí se mi všechno. Šaty se mi líbí oboje - ty druhé možná víc.
    Je vidět, že vkus k Tobě patří.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, děkuji za milá slova. Mě móda baví a necítila bych se dobře, kdybych na sebe naplácala páté přes deváté.
      Posílám májové pozdravy. Jitka

      Vymazat
  5. Jituško, moc hezké kousky, máme podobný vkus. Mě se nejvíc líbí džínová sukně s pruhovaným tričkem doplněným o žlutý kardigan. Já jsem si krom pár jarních kousků potřebovala koupit i kabelku. Nakonec jsem si pořídila batůžek a jsem moc ráda. Na výlety do města je ideální, zvláště když volím sportovní oblečení.
    Přeji krásný víkend....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iveto, městský batůžek jsem si přála k vánocům a jsem spokojená s tím, co Ježíšek vybral. Já jsem tedy trochu napovídala :-) Je to praktický kousek a nyní jsou k dostání moc pěkné.
      Děkuji za návštěvu i komentář a zdravím. Jitka

      Vymazat
  6. Jituško, díky za další módní přehlídku, ráda jsem se koukla a nejvíc mě uchvátil ten zelený top. Měj pohodový víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, ano s topem jsem moc spokojená. Na jaro je ideální a vypada krásně s džínovinou.
      Měj pěkný týden. Jitka

      Vymazat
  7. Krásné kousky. Mě se nejvíc líbí ty poslední šaty s listy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, moc děkuji. Z šatů mám velkou radost a doufám, že je hodně využiji.
      Měj pohodové květnové dny. Jitka

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře.