čtvrtek 21. října 2021

Skleněný strop

Do našeho městečka střediskového přijelo zájezdem Divadlo Ungelt s představením Skleněný strop. 

Víc než zajímavá hra o setkání dvou silných osobností, dvou rozdílných světů, dvou nesmiřitelných přístupů k životu, dvou protikladných názorů a jednoho společného pocitu viny, kterého se nejde zbavit. Komplikovaný vztah dvou lidí, kteří se nedokáží přestat milovat, i když je všechno proti.  Ne všechno se dá napravit, ne všechno se dá koupit. Některé naše činy se prostě odčinit nedají. Život nefunguje jako seriál a v příštím díle se vše vyřeší. Věci, které uděláme s námi půjdou celý život. 


Zdroj: Divadlo Ungelt

Střet postojů alternativní učitelky Kyry a bohatého restauratéra Toma je stále aktuální. Komplikovanost osobností s odlišnými životními hodnotami přesvědčivě ztvárnila Tatiana (Vilhelmová) Dyková a Jiří Langmajer. Víc než slušně je doplňoval Vincent Navrátil. 

Pokud budete mít příležitost ... představení stojí za zhlédnutí pro zajímavý příběh jedné lásky a mimořádné herecké výkony.

 

A jen tak mimochodem: Skleněný strop ve hře má dvojí význam. Jednou je to ložnice se skleněným stropem nemocné manželky, pro krásný výhled do parku. Podruhé se jedná o neviditelnou bariéru bránící prolnutí dvou odlišných světů.

 

 

12 komentářů:

  1. Tak to mě láká, moc. Díky za tip! K

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Haničko, ono těch možností tady není, tak jsme rádi využili mimořádné akce.
      Měj pěkný týden. Jitka

      Vymazat
  3. Jitu, chtěla jsem na listopad koupit nějaké lístky do divadla v Praze - uvažovala jsem právě o Ungeltu nebo Studiu Dva. Opatření se opět přitvrzují, pracovně se snažíme stíhat vše, co nejde on line, tak nevím... Divadlo mi chybí, trochu závidím.
    Přeji příjemný pátek. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, no uvidíme, jak to bude dál pokračovat. Zatím situace nic moc. Kultura nám také chybí.
      Měj se pěkně. Jitka

      Vymazat
  4. Jituško,díky za tip.To by mě určitě zajímalo,hlídám program divadla,Ungelt už u nás hostoval,ale s něčím jiným.Tak se třeba dočkám.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituš, u nás bývaly zájezdová představení často, většinou komedie. Toto bylo tak nějak mimořádně a moc sranda to nebyla. Taky vítám každou příležitost vyrazit za kulturou.
      Krásný týden. Jitka

      Vymazat
  5. Jituš, moc děkuji za tip na divadelní představení. 👍👍👍
    V pondělí máme lístky na koncert, další na prosinec a já se trochu začínám obávat toho, že dojde k nějakým omezením. Už jsem zažila výměnu lístků z března a dubna loňského roku na podzimní termín a pak následné rušení a vracení peněz. Kultura mi neskutečně chybí, byli jsme zvyklí chodit minimálně jednou měsíčně, či spíš dvakrát. Snad se stane zázrak a to svinstvo zmizí. 🙏
    Měj hezké dny. 🍁🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, my máme taky doma lístky na koncert, který se měl konat v červnu 2020, pak 2021 a teď 2022. No, jsem zvědavá, jak to dopadne.
      Také ti přeji pěkný konec října. Jitka

      Vymazat
  6. Vypadá to dobře)))) téma i obsazení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, ano, bylo to moc zajímavé a hercům jsem věřila každé slovo.
      Pěkný týden. Jitka

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře.