neděle 24. října 2021

Jen kocourovi pro novou misku

... jsem zaběhla v srpnu do KIKu. Už jsem tam nebyla strašně dlouho. Měli pandemicky zavřeno a pak se sem nahrnulo plno lidí, což mě nelákalo. Mimo inkriminované kočičí misky jsem nakoupila ještě vázu a adventní svíčky do práce. No, co kdyby zase v září zavřeli. Domů jsem si odnesla i černý tác a odstartovala jsem tak několik domácích změn. Hotové ještě není všechno, ale spokojená jsem už teď. 




V Ikei jsem pořídila nový svícen a běhoun za pár korun. Pomáhají vytvářet podzimní atmosféru v jídelně.

Tác je z Jysku, obaly na květináče k místního květinářství, misky a lopatka jsou z Bella Rose, dýně z Nanu Nana a lis na citrusy z dovolené. Běhoun, svícen a prostírání Ikea.




V olomoucké Šantovce jsem objevila H&M Home a byla jsem tam jako dítě v hračkárně. Potřebovala jsem skoro všechno, co tam měli 😊. Využila jsem právě probíhající slevovou akci a koupila kouřovou velkou a malou vázu ...


Tekuté mýdlo je z Jysku, miska z kunštátského keramického jarmarku. Vázy z H&M Home.




... a dva potahy na polštářky do obýváku. Konečně se nám podařilo i vyměnit koberec pod konferenční stolek. 


Koberec je z místní prodejny. 

Polštáře z H&M Home, Bella Rose a Hana Kroa. Přehoz Bella Rose.



Tác z KIKu mě baví. Měním dekorace a zkouším, co se mně bude líbit nejvíc. Zatím vedou různé svícny a svíčky podle nálady a období.






Regálek jsem z terasy už přestěhovala do kuchyně. Zatím jsem si ho vybavila podzimně, ale budu dekorace taky měnit podle potřeb a určitě jej užiji i na odkládání při vánočním pečení.



Misky vlevo Mirka Němcová. Talířky vpravo Heda design. Obě jsou na Fleru.
 


Bedýnka na zeleninu Orion. Mísy Kunštátská keramika.





A jen tak mimochodem: Tyto svícny už mám nějaký ten rok a až letos jsem objevila kouzlo, které umí jen sluneční paprsky babího léta.



Váza a svíčky do kanceláře.






19 komentářů:

  1. Jituško,máš to nádherné.Nevím,co obdivovat více.Polštářky já miluji,ty jsou všude a pořád je měním.Mám ráda změny.Do Kiku chodím ráda a vždy si něco koupím do bytu.A asi bych se měla podívat do Jysku,ale to až budeme v Liberci.
    Hrozně ráda nakukuji do jiných bytů a chodím na návštěvy.Díky,že jsi nás nechala zase nakouknout.
    Měj se moc hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, my tady taky nemáme Jysk a tak jak někde na něj narazím, ráda se podívám. A většinou i nějakou drobnost si odnesu :-)
      Děkuji za návštěvu a přeji ti pěkný týden. Jitka

      Vymazat
  2. Jitko, moc se mi to líbí, máte to doma krásné. Prima nákupy a moc se mi líbí ty "staré" svícínky s listy. Mám podobný s peříčkem.
    Já jsem chaotik a bordelář, takže u nás se moc fotit nedá. Jedině tak deset minut poté, co vygruntujeme. Pak už zas na konferenčním stolku i jídlením stole něco přibude.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo, já se snažím cepovat rodinu, aby po sobě uklízeli. Ve "společných prostorech" jim to celkem jde, do synova pokoje vstupuji jen na vlastní riziko :-)
      Měj pěkný nový týden. Jitka

      Vymazat
  3. Jituško, jak ti vždycky ladí oblečení, tak ti to ladí i doma. Evidentně nutnost, aby si byla spokojená. Jak ti rozumím! A kochám se! Moc se mi líbí talíře z Heda design, ty jsou velmi elegantní.
    Přeji pohodový den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helešnko, určitě to tak bude. Jak je někde něco, co tam nemá být (z jakéhokoliv důvodu) mám potřebu to změnit. A určitě to prospívá mé psychické pohodě. Asi jsem divná :-)
      Talíře jsou velmi křehké a něžné, nádherné. Mám už od ní víc věcí z mačkaného porcelánu. Toto je trochu něco jiného, ale dá se to kombinovat, což mám ráda.
      Přeji ti poklidný nový týden. Jitka

      Vymazat
  4. Jituško, máš to krásně sladěné. měj krásný týden. Dana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danuško, děkuji, baví mě to a dělá mně to radost.
      Pozdravuji a přeji pěkný týden. Jitka

      Vymazat
  5. Nakouknutí k Tobě domů to je prostě zážitek. Vše k sobě ladí, vše vkusné a šmrncovní.
    Dívám se a dívám.
    Hezký den, Jitko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, děkuji za milá slova a také přeji příjemné dny konce října. Jitka

      Vymazat
  6. Jituš, máš to všechno krásně vydekorované. 👍👍👍 Je to dar, já na tohle nemám buňky. Dcera je výtvarnice a ten dar má také. A já jen tiše závidím. Oběma. 😃
    Měj hezké dny. 🍀🍁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, mně to taky někdy zabere neúměrně moc času, až jsem konečně spokojená. nejde to tak lehce, jak to vypadá :-)
      Krásný večer ti přeju. Jitka

      Vymazat
  7. sladěno na jedničku, moc hezké,Sv.

    OdpovědětVymazat
  8. Jitko, zdravím. Hezky jsis zašopovala, je potřeba si dělat radost. Taky si ráda aranžuju různá zákoutí a měním stanoviště... Ten tác z Kiku mám taky, jen jsem si ho přetřela na bílou, aby se k nám hodil. Návštěva u Tebe se mi líbila, ahoj Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, když už kupuju nějaké dekorace, tak se snažím aby to šlo kombinovat s tím, co už mám. Pak není potřeba nakupovat nějak moc. Neutrální barvy a jednoduché tvary, to se mně líbí.
      Pěkný večer. Jitka

      Vymazat
  9. Jituško, moc krásné nákupy. Já sice moc v kamenných obchodech nenakupuju, ale když už, mám to stejně. Jdu pro jednu věc, tu většinou zapomenu koupit, ale mám spoustu jiných věcí. Měj pohodový den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, já něco koupím v obchodě a něco málo po netu. Ráda si to předem osahám :-)
      Krásný večer ti přeji. Jitka

      Vymazat
  10. Jitu, parádní kousky sis pořídila. Já tento týden taky zavítala do Kiku a koupila si tam adventní svíčky, jedny šedé a druhé s těmi čísly. Tácy mám moc ráda a taky na nich měním dekorace. Nedávno jsem opět vytáhla jeden letitý z Ikei. Přeju krásný zítřejší sváteční den.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře.