neděle 24. ledna 2021

Leden doma

Pandemická situace nás nutí víc pobývat doma. Manžel má homeoffice a děti homeškolu, zato já jsem v práci víc, než je zdrávo. Vláda nám přelom roku udělala zajímavější než jiné roky a tak krom běžných povinností spojených s uzávěrou roku starého a nastavením všech těch mega změn roku nového, je nutné ta kvanta nových informací nastudovat a narvat do kebule. Vítám proto jakoukoliv manuální činnost, u které se odreaguji a alespoň na chvíli zapomenu na dvaapadesátinu stanovené týdenní pracovní doby. A tak peču, vařím a dělám si bydlení příjemnější. Nejčastěji mě baví měnit tvář jídelnímu stolu a přilehlým sektorům 😀.

V lednu, kdy po zahradě poletují krajkově něžné sněhové vločky, se občas nějaká zatoulá i na náš jídelní stůl. 




Háčkovaná krajka se k lednu náramně hodí a tak ji často obměňuji. 

Vánoční hvězdy už taky nebyly tak pohledné jako o adventu a tak mně teď dělá radost plnokvětá kalanchoe a domácí štěstí - Soleirolia. 










A jen tak mimochodem: V hlavě nosím několik (snad) zajímavých témat na blog, ale nemůžu se k nim stále dostat. Hodně času teď trávím v práci a víkendy jsme se rozhodli s manželem věnovat našemu domu a ulehčit mu od věcí, které už nepotřebujeme a jinde ještě budou sloužit dál. Omlouvám se, že nestíhám psát příspěvky i komentáře tak jako dřív. Doufám, že to brzy napravím. Ale je to parádní pocit, chodit se do sklepa kochat, jak to tam teď máme pěkně srovnané 😀.

24 komentářů:

  1. Jitko, máš to krásně upravené - ve všech podobách.
    Já mám doma teď modřence v květináčku (cibulky pak poputují na chalupu do záhonu) a dneska jsem dostala hyacint. Takže trochu jara. A k tomu pořád ještě větvičky tisu se světýlky a korálkovými ozdobami. Tis se už měsíc krásně drží, tak je mi ho líto vyhodit...
    Pokud jde o odlehčování domácnosti, tak já zrovna dávala nabídku knížek na swapovací stránku na FB. Knihovna není bezedná, pod stromečkem byly nové knížky, tak jsem něco přebrala... Ale hodit kníhu do popelnice mi nějak nejde, tak se je snažím nabídnout kde se dá...
    Měj se krásně a ať to v práci odsýpá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo, taky jsme přebrali knihy. Dospělácké i dětské. Jak píšeš, je mně líto knihu vyhodit, něco jsme dali dětem do azylu, ale i tak jich hodně zbylo. Antikvariát tady máme, ale ještě jsem jej neviděla otevřený :-)
      Pěkný týden. Jitka

      Vymazat
  2. Jituško, krásně prostřený stůl. Taky utíkám k manuálním pracím...to mě naplňuje. Už si připadám jako paní učitelka a jde mi z toho hlava kolem, tak doma dekoruju a utíkám k plotně vařit, to mě baví a odreaguji se. Než sedět nad úkoly a kontrolovat je nebo probírat s dětmi nové učivo...už ať je pustí do škol nebo z toho zešedivíme. Už aby byl zas víkend:-) Hanka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haničko, máš pravdu. I naše děti potřebují školu live. Dcera maturuju a už je z tohoto systému nervózní. Syn je salámista a potřebuje řád, který teď není. Obdivuju všechny, kteří mají homeškolu dobrovolně celý rok.
      Ať ti týden uteče jako voda. Jitka

      Vymazat
  3. U vás je milo 😉. Přeji hezké dny a jdu se chystat do práce. J

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, děkuji a musím říct, že u vás taky :-)
      Krásný večer. Jitka

      Vymazat
  4. Přeji hezký den. Ta pohodovost a estetika u vás doma mě vždycky nějak nakopne a hnedka vím, co mám ještě vylepšit. Posílám hodně sil do práce, abys všechno to co chceš dokázala. U nás v Liberci, je v Globusu místečko, kde se lidé můžou zbavit některých knih a ostatní lidé si je zase mohou vzít domů. Je to bezva, já už jsem tam odložila taky pár knih a dcera si odtud zase některé přivezla, ona je velký knihomol. Věrka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věrko, no vidíš, to je dobrý nápad. U nás na náměstí je bývalá telefonní budka, která slouží taky tak. Můžeš si knihu odnést a na výměnu dáš nějakou svoji. Musím se tam kouknout, jestli to ještě funguje.
      Díky a zdravím na sever. Jitka

      Vymazat
  5. Jituš,máš moc krásně upravený stůl.Mám ráda takové drobnosti,které dodávají bytu své kouzlo.Já hrozně ráda nakukuji do jiných domácností.Proto mi teď hodně chybí návštěvy u známých a kamarádek.Vždycky,když jsem od nějaké přišla stěhovala jsem byt.Je to pro mě všechno velká inspirace a tak velké díky,že nás necháš nahlédnout k sobě domů.
    Měj hezké dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, já se taky nechám ráda inspirovat jinde. Je fajn, vidět jak si bydlení kdo vystajluje :-) a hodně to o lidech vypoví.
      Měj se hezky a děkuji za návštěvu. Jitka

      Vymazat
  6. Tak to je pokoukáníčko !Ten nápad s těmi malými krajkovými vločkami ten tedy je. Líbí se mi to moc.
    Ale musím být spravedlivá i to další je velice pohledné, příjemné, vkusné. Jsem moc ráda, že jsem před časem Tvůj blog objevila.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, děkuji za milá slova a i já chodím k tobě nakouknout.
      Měj klidný večer. Jitka

      Vymazat
  7. Jituš, máš to krásně vymazlené. 👍👍 Mám spousty podobných deček, ať už pletených či háčkovaných. Jsou v krabici ve skříni už několik let. Kdysi jsem je dávala pod všechno, ale pak mně přestalo bavit je vypínat. Ale když vidím, jak to vypadá krásně, asi se přemluvím a několik jich vypnu.😃
    Měj hezké dny a v práci ti držím palce. 🍀

    OdpovědětVymazat
  8. Alenko, mě to vypínání taky nebaví. Naštěstí mamka neklade odpor a pomůže mi.
    Děkuji a opatruj se. Jitka

    OdpovědětVymazat
  9. Hele ty kočko urvaná, koukej odpočívat !!
    Já se jmenuju Simona :))))

    OdpovědětVymazat
  10. Jituško, zasednout u vás ke stolu musí být radost. Vkusné, elegantní, jemné dekorace-
    Žijeme teď divné životy a tak si dělám tyhle malé, ale tak důležité radosti.
    Přeji hezké a trochu klidnější dny. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, je to tak. Takové malé radosti mě teď drží při zdravém rozumu.
      Přeji krásný večer. Jitka

      Vymazat
  11. Ty malé kulaté dečky na stole vypadají úžasně. Skvělý nápad.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, já je mám taky moc ráda. V lednu je vždy vytáhnu a mám z nich radost.
      Krásný večer. Jitka

      Vymazat
  12. Jituško, krásně dekoruješ. Ten stůl je úžasný. Měj pohodový den.

    OdpovědětVymazat
  13. Jitko, ty sněhové vločky jako dečky mám doma také, dělala je moje babička. Ale už dlouho jsem je ze skříně nevyndala, asi to budu muset napravit. Máš vše krásně nazdobené, radost pohledět.
    Přeji fajn dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, já je mám taky po babičce a některé možná ještě po prababičce. Vytáhnu je vždycky jednou za rok a vzpomínám na babi.
      Měj pěkný zbytek týdne. Jitka

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře.