neděle 22. září 2019

Kunštátský hrnčířský jarmark 2019

Kunštátský keramický jarmark je moje srdeční záležitost. Podzimní nabíječka mých baterií. Škoda, že není jako ten v Berouně dvakrát za rok. Já se tady navíc pravidelně setkávám s kamarádkou Jitkou, která mě po maturitě zasvěcovala do tajů kancelářské práce v komunistickém národním podniku ("Tu detektivku si dej do šuplíku a když někdo přijde, hned to šuple břichem zavři"). Když už máme keramiky dost, zasedneme na pokec o životě za poslední rok a proložíme to ochutnávkou letošního moravského burčáku.

Vždy se sem moc těším a nikdy neodjedu s prázdnou. 

Pro ty, kteří tady ještě nebyli: Koná se druhý víkend v září na náměstí Krále Jiřího v Kunštátu na Moravě. Výrobců keramiky je plné náměstí a návštěvníků ještě víc. V sobotu i v neděli je na náměstí připraven i doprovodný hudební a taneční program. Letos tu byla mimo jiné skupina Lake Malawi, Tomáš Matonoha nebo Marta Jandová. Vstupné na oba víkendové dny je 100 Kč, děti 40 Kč. Parkování je na přilehlých ulicích, polích a hřištích - placené. 


























Stánek vždy příjemné a usměvavé Soni Malinové si nikdy nenechám ujít.

A jen tak mimochodem: Je jedno, jestli přijedete v sobotu nebo v neděli. Náměstí se rychle zaplní návštěvníky, takže pokud vám něco padne do oka, kupujte. Za chvíli už to nemusí být a často se mně stává, že se chci pro něco vrátit a už je to pryč nebo si nevzpomenu, kde to bylo.

  

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře.