pondělí 6. ledna 2020

Bylinkový ráj Sonnentor

Sonnentor v Čejkovicích je moje další srdeční záležitost. Bylinkový ráj v mém rodném kraji. Dvakrát ročně si sem jedu doplnit zásoby čaje, koření a dobít baterky. Je obdivuhodné, co tato firma dokázala vytvořit ze staré polorozpadlé hospodářské budovy, jakou energii předává a jaké úžasné produkty vyrábí. Sympatická je spolupráce s drobnými pěstiteli bylinek, důraz na bio kvalitu produktů a neustálý vývoj trendy novinek. 







Hned po vstupu do prodejny a kavárny je jasné, kde jste se ocitli. Vzduch je kouzelně provoněn bylinkami. Chce to chvilku, než si návštěvník prohlédne celou nabídku čajů, koření a spoustu dalšího doplňkového sortimentu. Vždy je připraven k ochutnávce čaj a pomazánka. Zvídaví návštěvníci mají možnost navštívit komentovanou prohlídku ve výrobně a všichni jsou vítáni ve Sluneční kavárně. Nikdy neodoláme výborné kávě, bohaté nabídce čajů a moučníkům od místních pekařek. Nejen děti si mohou prohlédnout naučnou bylinkovou zahradu sv. Hildegardy, relaxovat na přilehlé louce nebo vystoupat na vyhlídku Na výsluní a využít fotopointu. Na střeše budovy je kromě vyhlídky po krásné slovácké krajině vysázena střešní zahrada se včelími úly.








Fandím takovémuto snažení a ráda podpořím.         


A jen tak mimochodem: Pomazánka Sonnentor - ta nejjednodušší na světě.
Libovolné množství libovolného pomazánkového másla dochutíte kořením Sonnentor např. Anděl strážný, Pohoda lahoda, Holy veggie a další. Po zbytek dne budete odpovídat na otázku " Z čeho je ta výborná pomazánka?"


Čaje i koření Sonnentor dávám často jako dárek. 



8 komentářů:

  1. Čaje Sonnentor samozřejmě znám - sbírám čajové přebaly, takže mi firma pravidelně obohacuje sbírku. Už jsem jich i pěknou řádku vypila (i když já jsem spíš na černou a zelenou klasiku než na bylinky). Momentálně mám doma asi 5 krabiček :). Ale v Čejkovicích jsem ještě nebyla - máme to z ruky (a taky mnažela by to až tolik nezajímalo, on si s mými čaji užije i tak :))
    Hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo, hned pod Sonnentorem jsou Templářské sklepy, takže tam to bude manžela určitě bavit :-)
      Pěkný večer.
      Jitka

      Vymazat
  2. Jituško, o tomhle místě jsem už hodně slyšela, ale nikdy jsem tam nebyla. Čaje i koření znám a mám ráda, ještě ta návštěva na místě samém...
    Mimochodem - když jsem si jeli pro Aaronka do Hroznové Lhoty všimla jsem si na brankách cedulek, že tam pěstují bylinky pro Sonnetor.
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, určitě to stojí za návštěvu až pojedete kolem. Blízko jsou Velké Pavlovice, Vrbice, Hodonín, tam je vždy krásně a co obhlížet. Z nedaleké rozhledny je vidět i lednický minaret, tak až pojedete zase na zámek, je to příjemná zastávka.
      Ano, také jezdíme kolem políček pěstitelů bylinek pro Sonnentor. V jejich časopise je představují - tuzemské i zahraniční. Sympatické.
      Krásný večer.
      Jitka

      Vymazat
  3. Tak to je krásné místo, přímo relaxační. Díky za tip!
    Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, rádo se stalo. V okolí je také spousta jiných zajímavých míst, tak to stojí za výlet.
      Měj se krásně.
      Jitka

      Vymazat
  4. Jituško,to je moc krásné místo a co všechno tam mají.Ráda navštěvuji bylinkářství i čajovny,piju oboje,ale takovou krásnou jsem zatím nenavštívila.Škoda,že u nás nic takového není.
    Přeji Ti hezké dny

    OdpovědětVymazat
  5. Ano, je to moc příjemné místo, milí a ochotní lidé, super výrobky a taková pozitivní energie. Vždycky se tam moc těším.
    Pěkný večer.
    Jitka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře.